Zakelijke lening oversluiten

op basis van 0 beoordelingen

Een zakelijke lening oversluiten kies je voor als er financieel voordeel te behalen is. Een andere reden is om meerdere leningen samen te voegen tot één lening. De nieuwe kredietverstrekker zorgt voor het aflossen van je oude lening. De huidige aanbieder kan je wel een boete rekenen voor het in één keer aflossen van de huidige lening. Wat is er mogelijk?

zakelijke lening die overgesloten wordt
|

Als particulier kun je een te dure persoonlijke lening hebben. Om van de dure lening af te komen, sluit je een nieuwe lening af waarmee je de oude afbetaalt. Op dezelfde manier werkt het ook met een zakelijke hypotheek of een zakelijke lening. Door een lagere rente in de nieuwe lening kan je financiële situatie flink verbeteren. Na het oversluiten krijg je namelijk lagere maandlasten en mogelijk ook nog een kortere looptijd.

Hoe kun je een zakelijke lening oversluiten?

Geldverstrekkers kunnen in de voorwaarden van een lening opnemen dat je een boeterente betaalt bij extra aflossingen of als je ervoor kiest om de lening over te sluiten. Zit je vast in een dure zakelijke lening? Kijk dan eerst wat er is vastgelegd over een boeterente voor extra aflossingen. Ga vervolgens kijken wat een alternatieve lening jou kost per maand. Is de besparing groter dan de kosten? Dan kun je de lening oversluiten. Bij een zakelijke hypotheek is het oversluiten bewerkelijker en zorgt ook voor bijkomende kosten.

Hoe kun je een zakelijke hypotheek oversluiten?

De eerste stap is het aanvragen van een gratis oriëntatiegesprek met een hypotheekadviseur. Het oversluiten van een zakelijke hypotheek is namelijk veelomvattender dan het oversluiten van een lening. Laat je hier niet door afschrikken, want de besparingen bij het oversluiten van een hypotheek zijn ook groter dan bij een lening. De nieuwe kredietverstrekker zorgt voor het aflossen van de oude hypotheek. Het pand moet getaxeerd worden en het oversluiten loopt via de notaris. Jouw adviseur kan jou er alles over vertellen en kan de omvang van de besparing voor je berekenen.

Voordelen van het oversluiten van een zakelijke lening of hypotheek?

De nieuwe geldverstrekker moet voordelen bieden, anders kies je niet voor het oversluiten. Door een lager rentepercentage voor de lening of door een lagere hypotheekrente kun je flink besparen. Kies ook voor het herfinancieren als de voorwaarden van de nieuwe lening veel beter zijn. Of je sluit de lening over en kiest ervoor om ook gelijk extra te lenen. Door het samenvoegen van meerdere leningen kun je de eventuele risico’s ook verkleinen. Bij betalingsproblemen hoef je nog maar met één partij afspraken te maken over een betalingsregeling.

Ga vergelijken en kies een betaalbare lening

Bij het oversluiten kijk je natuurlijk kritisch naar de nieuwe financiering. Je kunt de partij kiezen met de laagste rente en de beste voorwaarden. Maak dus eerst een vergelijking en kies niet voor een willekeurige andere geldverstrekker. Zo houd je het lenen betaalbaar voor nu en de toekomst. Let ook op de kwaliteit van de voorwaarden. Kun je in de nieuwe lening boetevrij extra aflossen?

Wil je weten of je te veel betaalt voor je zakelijke lening? Je kan via ons een zakelijke lening berekenen. Zo zie je eenvoudig of je te veel betaalt!

Veelgestelde vragen

Een hypotheek oversluiten is niet altijd gunstig. Je maakt namelijk kosten voor het oversluiten en mogelijk brengt de huidige aanbieder een boete in rekening voor het in één keer aflossen van de schuld. Een hypotheekadviseur kan voor je berekenen of het oversluiten verstandig is.

Bij het oversluiten van een hypotheek los je de huidige lening af. De nieuwe geldverstrekker zorgt voor het aflossen van de openstaande schuld. Aan de nieuwe bank betaal je vervolgens rente en aflossingen.

Vergelijk leningen bij Zakelijkelening.com

Overweegt u financiering? Het vergelijken van leningopties zorgt ervoor dat u een passende financiering vindt die aansluit bij uw behoeften en budget. Bij Zakelijkelening.com kunt u moeiteloos alle beschikbare financieringen vergelijken en ook direct de beste lening afsluiten.

Voordelen

  • 100% onafhankelijk
  • Gratis en duidelijke informatie
  • Bespaar met de beste deals
Juul Dijkhuis
Over Juul Dijkhuis

Juul Dijkhuis heeft meer dan 20 jaar ervaring in de financiële sector en is een Erkend Financieel Adviseur. Hij is WFT gecertificeerd en heeft ervaring opgedaan bij banken, verzekeraars en belangenorganisaties. Juul schrijft regelmatig over diverse onderwerpen voor zakelijkelening.com

Lees verder

Laatste artikelen van Juul Dijkhuis

Goederenkrediet

Goederenkrediet

Juul Dijkhuis Juul Dijkhuis
Vermogensverklaring

Vermogensverklaring

Juul Dijkhuis Juul Dijkhuis
Financieringstekort oplossen

Financieringstekort oplossen

Juul Dijkhuis Juul Dijkhuis

Artikel op feiten gecontroleerd door een expert

Wij hechten veel waarde aan het verstrekken van betrouwbare informatie. Elk artikel ondergaat daarom een uitgebreid onderzoeks- en redactieproces door onze experts om de kwaliteit en nauwkeurigheid van de informatie te garanderen. Lees hier meer over onze Onderzoeksmethode en redactionele richtlijnen.

René Wildoer heeft de tekst op deze pagina gecontroleerd. René is financieel expert en heeft zijn WFT Basis en WFT Consumptief Krediet diploma’s op zak. Bij zakelijkelening.com zorgt hij ervoor dat de teksten op feiten en waarheden gecontroleerd worden. 

0 reacties

Submit a comment