Kortlopend zakelijk krediet afsluiten

Heb je ambitieuze plannen, maar kun je wel wat hulp gebruiken? Misschien is een kortlopend zakelijk krediet wel wat voor jou! Via zakelijkelening.com vind je dé financiering waarmee je jouw bedrijf laat groeien.

een kortlopend zakelijk krediet

KredietVooruit

 • Tot €250.000 lenen
 • Tot 6 maanden looptijd

SwishFund

 • Tot €1.000.000 lenen
 • Tot 24 maanden looptijd

Bridgefund

 • Tot €250.000 lenen
 • Tot 24 maanden looptijd

New10

 • Tot €1.000.000 lenen
 • Tot 60 maanden looptijd

CapitalBox

 • Tot €350.000 lenen
 • Tot 36 maanden looptijd

OPR-Bedrijfskrediet

 • Tot €40.000 lenen
 • Flexibele looptijd

Floryn

 • Tot €3.000.000 lenen
 • Flexibele looptijd

ING

 • Tot €1.000.000 lenen
 • Tot 7 jaar looptijd

Qredits

 • Tot €250.000 lenen
 • Tot 10 jaar looptijd

Rabobank

 • Tot €10.000.000 lenen
 • Tot 20 jaar looptijd

ABN Amro

 • Tot €10.000.000 lenen
 • Tot 20 jaar looptijd

Wat is een kortlopend krediet?

Een kortlopend krediet is een ondernemerskrediet wat helpt bij het behalen van je doelen. Het is een kortlopende lening die het onder andere mogelijk maakt om te investeren in de groei van je onderneming.

Een kortlopend zakelijk krediet is een financiering die je, zoals de naam al zegt, afsluit voor een korte periode. Het gaat hierbij veelal om een looptijd van 3 maanden tot een jaar en in enkele gevallen tot 2 jaar.

Je gebruikt dit bedrijfskrediet om bijvoorbeeld voorraad in te kopen, openstaande vorderingen te betalen of te investeren in je onderneming. Ook is het voor ondernemers mogelijk om rustige periodes met een kortlopend zakelijk krediet te overbruggen. Kortom: je gebruikt een kortlopend krediet om te ondernemen.

Veelgestelde vragen

Er zijn verschillende situaties waarin een kortlopend zakelijk krediet toegevoegde waarde biedt. Het maakt het onder andere mogelijk om een investering te doen die extra omzet genereert. Daarnaast kun je met het extra kapitaal rustige periodes overbruggen.

Het is verstandig om één en ander op een rij te zetten, zodat je zeker weet dat de financiering terugbetalen geen probleem zal zijn. Je vindt hierboven een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden.

Voordelen van een kortlopend zakelijk krediet

Of een kortlopend krediet bij jouw persoonlijke situatie past, kun je zelf het beste beoordelen. Deze financieringsvorm biedt in ieder geval de nodige voordelen:

 • Flexibel opnemen
 • Flexibel aflossen
 • Lage kosten
 • Snel geregeld
 • Geen onderpand nodig

Flexibel geld opnemen

Een zakelijk krediet is een flexibel krediet. Je kunt de lening ook wel zien als een spaarpot die je achter de hand hebt. Het biedt extra werkkapitaal wanneer je het nodig hebt. Je bepaalt zelf wanneer en hoeveel je nodig hebt voor investeringen en andere uitgaven.

En er is nog een reden waarom een kortlopend zakelijk krediet flexibiliteit biedt. Heb je het opgenomen bedrag al afgelost? Zolang je binnen je kredietlimiet blijft, kun je het gewoon weer opnemen.

Flexibel geld aflossen

De financier bepaalt het aflosschema van het geleende geld. Je maakt duidelijke afspraken over de aflossing voor je de samenwerking aangaat. Je hoeft alleen het geld wat je hebt opgenomen af te lossen.

Lage kosten

Een korte looptijd betekent dat je slechts voor een korte periode te maken hebt met extra financiële verplichtingen. De kosten die je kwijt bent aan rente zijn daardoor aanzienlijk lager dan de kosten van een doorlopend krediet.

Snel geld lenen

Mede dankzij de korte looptijd kom je sneller in aanmerking voor een kortlopend zakelijk krediet dan voor een doorlopend zakelijk krediet. De kredietaanvraag wordt bovendien binnen een mum van tijd geaccordeerd. Dit betekent dat je ook snel over extra financiële ruimte beschikt, want het geld is over het algemeen binnen 24 uur beschikbaar. Dit komt de financiële gezondheid van je bedrijf ten goede.

Tip: Een microkrediet heeft een kredietlimiet van €50.000. Deze kredietvorm heeft vaak ook een kortere looptijd en wordt om die reden regelmatig onder de categorie kortlopend zakelijk krediet geschaard. Vanwege de relatief lage kredietlimiet wordt het microkrediet snel goedgekeurd.

Geen onderpand nodig

In de meeste gevallen is er vanwege de korte looptijd geen onderpand zoals onroerend goed nodig. Dus zelfs als je hier nog niet over beschikt, kom je in aanmerking voor een kortlopend zakelijk krediet.

Kosten van een kortlopend zakelijk krediet

Het grote verschil met een lening is dat je bij een zakelijk krediet alleen aflost wat je hebt opgenomen. In principe los je maandelijks af volgens het aflosschema wat je met de kredietverstrekker hebt afgestemd. In sommige gevallen is het mogelijk om het krediet in één keer terug te betalen aan het einde van de looptijd. De manier van aflossen verschilt per kredietverstrekker.

Daarnaast betaal je bij een zakelijk krediet maandelijks rente. De rente betaal je alleen over het opgenomen bedrag. Wanneer je geen geld opneemt, betaal je geen rente. Een zakelijk krediet wat je als kosteloze spaarpot achter de hand hebt, biedt op deze manier extra zekerheid.

De financier baseert de hoogte van het rentepercentage niet alleen op basis van de kredietwaardigheid van je onderneming, maar ook op de markt waarin je opereert. Het kan dus zo zijn dat het ene bedrijf een zakelijk krediet kan afsluiten tegen een lage rente, terwijl een ander bedrijf wat meer moet betalen.

Tip: Sommige kredietverstrekkers rekenen daarnaast servicekosten of een eenmalige kredietprovisie. Lees de voorwaarden goed en zorg ervoor dat je van tevoren weet waarvoor je betaalt.

Tips voor het aanvragen van een zakelijk krediet

Wanneer je een zakelijk krediet afsluit, heeft de kredietverstrekker een aantal gegevens van je nodig. Een kredietverstrekker kan bijvoorbeeld vragen naar jaarcijfers of recente transacties. Met behulp van deze en andere gegevens wordt er een goede inschatting gemaakt of je de lening kunt terugbetalen.

Het is uiteraard verstandig om deze inschatting ook voor jezelf te maken. Breng in kaart waar je het leenbedrag aan uit wilt geven en hoe snel je het krediet wilt aflossen. Wil je met het extra kapitaal een investering doen die op korte termijn voor extra omzet zorgt? Dan is het zeker de moeite waard om te financieren.

Daarnaast is het van belang dat je zelf kritisch kijkt naar de kredietverstrekker en de aangeboden voorwaarden. Heeft de kredietverstrekker ervaring in jouw branche? Wanneer moet je het openstaande bedrag aflossen? Met andere woorden: bereid jezelf goed voor om onaangename verrassingen te voorkomen.

Alternatieve financieringen

Mocht een klein zakelijk krediet toch niet aansluiten bij je wensen en doelstellingen, zijn er nog tal van alternatieven om geld te lenen. We lichten een aantal financieringsvormen hieronder verder toe.

Zakelijke lening

Zakelijk lenen is interessant wanneer je eenmalig een grote uitgave wilt doen. Zo kun je een zakelijke lening gebruiken om een concurrent over te nemen of om te investeren in vastgoed.

Looptijd en kosten van zakelijke leningen

Afhankelijk van je plannen, kies je tussen een kortlopende lening en een langlopende zakelijke lening. Je ontvangt het bedrag van de zakelijke lening in één keer op je rekening. De aflossing van de bedrijfslening vindt maandelijks plaats. En een groot verschil met een krediet is dat je het afgeloste geld niet opnieuw mag opnemen.

Rekening courant krediet

Bij een rekening courant krediet betaal je geld om rood te mogen staan. Inkomende en uitgaande betalingen worden voortdurend met elkaar verrekend. Ondernemers sluiten dit krediet af bij hun huisbank.

Looptijd en kosten van zakelijke kredieten

Dit krediet heeft een langere duur dan een kortlopend zakelijk krediet. Afhankelijk van de afspraken met de kredietverstrekker sluit je meestal een overeenkomst af voor 3 tot 5 jaar.

Je betaalt alleen rente over het bedrag wat je hebt opgenomen. Deze rente kan variabel zijn. Daarnaast wordt een kredietprovisie gerekend voor het openen van het bedrijfskrediet. Bij sommige kredietverstrekkers betaal je geld voor het wijzigen van het limiet of wanneer je vervroegd wilt aflossen.

Factoring

Factoring is voor ondernemers een interessante manier van voorfinancieren van debiteuren. Bij deze financiering verkoop je je openstaande facturen aan een factoringmaatschappij.

Het geld wat je ontvangt, is in feite een voorschot wat je kunt gebruiken om te ondernemen. Zo kun je het voorschot gebruiken om investeringen te doen of salarissen uit te betalen.

Een factoringmaatschappij neemt ook de debiteuren administratie van ondernemers uit handen. Je hebt er zelf geen omkijken meer naar.

Kosten van factoring

Je verkoopt de facturen voor een bepaald percentage van de factuurbedragen. De hoogte van het percentage is afhankelijk van de factoringmaatschappij waarmee je samenwerkt.

Het is een lening van je eigen geld. Aangezien het risico voor factoringmaatschappijen daardoor lager is, zijn de rentes ook lager.

Een kortere betalingstermijn staat meestal gelijk aan een lagere rente en een langere betalingstermijn aan een hogere rente.

Vind een financier via zakelijkelening.com

Wil je een zakelijk krediet aanvragen? Wij hebben de verschillende opties overzichtelijk voor je onder elkaar gezet. Vergelijk de verschillende zakelijk krediet aanbieders en hun voorwaarden op onze website.