Wat is de beste zakelijke lening voor starters?

op basis van 0 beoordelingen

Bij het aanvragen van een zakelijke lening voor startende ondernemers kunnen banken moeilijk doen. Starters kunnen vaak niet de garanties bieden waar banken wel naar op zoek zijn. Toch kun je ook voor een startende onderneming een (rekening courant) krediet of een lening afsluiten. Startende ondernemers leggen zich vaak neer bij één afwijzing door een bank, maar kijk vooral verder. Er zijn kredietverstrekkers die mee willen denken.

starter die een zakelijke lening wilt
|

Een onderneming starten heb je geld voor nodig. De financiële ruimte ontbreekt vaak omdat een passende financiering moeilijk te vinden is. Als er geen eigen vermogen is en er ook geen liquide middelen zijn, kan een startende ondernemer geen kant op. Wij helpen graag door starters de weg te wijzen.

Welke vorm van krediet past goed bij startende ondernemers?

Er zijn meerdere manieren om vreemd vermogen aan te trekken. Je kunt bijvoorbeeld denken aan operational lease of financial lease, zeker een operational lease is veelal eenvoudig te regelen omdat de geldverstrekker het object in onderpand houdt. Voor deze vormen worden wel vaak strenge eisen gesteld. Geschiktere leenvormen zijn een zakelijke financiering of een rekening-courant krediet. Dit zijn zakelijke leningen die nog haalbaar zijn voor starters als je let op de minimale eisen die geldverstrekkers stellen. Een zakelijk krediet moet natuurlijk ook goed bij je passen.

Uiteraard kun je wel operational lease en financial lease proberen aan te vragen. Pas als je wordt afgewezen weet je zeker dat het niet lukt. Door verschillende aanbieders te vergelijken, kun je mogelijk toch kiezen voor een dergelijke alternatieve financieringsvorm.

Wat is het verschil tussen een zakelijke lening en een rekening courant krediet?

Een zakelijke lening sluit je af voor een gericht doel. Uit je ondernemingsplan blijkt dat je bijvoorbeeld 75.000 euro nodig hebt voor de startfase. Met een rekening courant krediet heb je het geleende bedrag beschikbaar zonder dat er een precies doel aan gekoppeld is. Het geld wordt gebruikt voor de bedrijfsvoering. Het gaat bijvoorbeeld op aan de aanschaf van spullen, maar het bestedingsdoel ligt niet vooraf vast.

Hoe gaat het aanvragen van een zakelijk krediet of een zakelijke lening?

Een eigen onderneming starten komt met veel onzekerheden. Je moet de financiële ruimte hebben om op te starten. Het uitgangspunt bij het aanvragen van een lening is het bedrag dat je zelf nodig denkt te hebben. Je zet de aanvraag in voor een bepaald bedrag van bijvoorbeeld 25.000 euro. Een zakelijke lening aanvragen start met een online verzoek. Hierin geef je aan wat je wilt lenen en waar je het voor wilt gebruiken. De kredietverstrekker ontvangt jouw verzoek, en zet het aanvraagtraject in gang. Eerst zal er de nodige informatie bij jou worden opgevraagd. Daarna krijg je een offerte waarmee je akkoord kunt gaan. Pas na beoordeling van alle financiële stukken volgt de definitieve acceptatie en krijg je het geld op de zakelijke rekening gestort.

Zakelijk geld financieren tegen de laagste rente

Als je geld leent, kijk je vooral naar de kosten per maand. Vooral als startende ondernemer moet je de uitgaven zo laag mogelijk houden. Er zijn verschillende soorten financieringen, maar de goedkoopste ga je natuurlijk voor. Een zakelijke lening kun je aanvragen met een goede onderbouwing in een ondernemersplan. Door de investeringen te verklaren zal een bank eerder bereid zijn om jou het benodigde geld te lenen. Een bank is altijd op zoek naar zekerheden. Als jij meer zekerheden biedt, zijn kredietverstrekkers bereid om jou het geld goedkoper uit te lenen. Het hebben van eigen geld biedt een kredietverstrekker al extra zekerheid. Ook de omvang van het te lenen bedrag heeft invloed. Vraag je om een microkrediet met weinig risico of vraag je om een groot bedrag zonder een goede onderbouwing?

Waar moet je op letten bij het aanvragen van een zakelijke lening?

Je moet niet te veel betalen voor de zakelijke lening, maar vergeet vooral de voorwaarden van de lening niet. Je wilt als startende ondernemer niet vastzitten aan een zakelijke lening die niet goed bij jou past. Kun je tussentijds bijvoorbeeld boetevrij aflossen zodat je de looptijd korter maakt? Wat zijn de gevolgen van het oversluiten van de zakelijke lening? Wees zeer kritisch bij het vergelijken van kredieten. Het financieren van het startkapitaal moet uiteindelijk geen probleem worden door belemmerende voorwaarden.

Een goed verhaal in een financieel plan is onvoldoende

Een kredietverstrekker moet jou het gunnen, maar alleen met een charmant hoofd ga je het niet redden. Een zakelijke lening voor een starter neemt grote risico’s met zich mee, en dat weegt vooral zwaar. Een startende ondernemer met een goed plan en een goede voorbereiding geeft de financier vertrouwen. Toch gaat het vooral om de ondernemer achter de onderneming. Jij moet het namelijk als starter van de grond krijgen. Een bedrijf starten begint met een goed verhaal, maar daarna moet de juiste energie erin gestoken worden. Dit is ook belangrijk voor jezelf. Als jouw bedrijf het niet redt, blijf je namelijk achter met een schuld op je naam.

Veelgestelde vragen

Een starter kan een startkapitaal lenen voor het financieren van de plannen. Jaarcijfers over een periode van drie jaar zijn namelijk niet altijd nodig. Het hebben van een ondernemingsplan maakt de kans op het krijgen van een (micro)krediet stukken groter.

Hoeveel geld je nodig hebt voor het starten van een eigen bedrijf hangt af van de investeringen die je eerst moet doen. Moet je eerst machines kopen en een bedrijfspand huren, of kun je achter je laptop je onderneming opbouwen? Alleen jijzelf kan bepalen wat je nodig hebt voor alle investeringen die je vooraf moet doen. Een leenbedrag van 25.000 euro tot 50.000 euro is zeer gebruikelijk.

Vergelijk leningen bij Zakelijkelening.com

Overweegt u financiering? Het vergelijken van leningopties zorgt ervoor dat u een passende financiering vindt die aansluit bij uw behoeften en budget. Bij Zakelijkelening.com kunt u moeiteloos alle beschikbare financieringen vergelijken en ook direct de beste lening afsluiten.

Voordelen

  • 100% onafhankelijk
  • Gratis en duidelijke informatie
  • Bespaar met de beste deals
Juul Dijkhuis
Over Juul Dijkhuis

Juul Dijkhuis heeft meer dan 20 jaar ervaring in de financiële sector en is een Erkend Financieel Adviseur. Hij is WFT gecertificeerd en heeft ervaring opgedaan bij banken, verzekeraars en belangenorganisaties. Juul schrijft regelmatig over diverse onderwerpen voor zakelijkelening.com

Lees verder

Laatste artikelen van Juul Dijkhuis

Goederenkrediet

Goederenkrediet

Juul Dijkhuis Juul Dijkhuis
Vermogensverklaring

Vermogensverklaring

Juul Dijkhuis Juul Dijkhuis
Financieringstekort oplossen

Financieringstekort oplossen

Juul Dijkhuis Juul Dijkhuis

Artikel op feiten gecontroleerd door een expert

Wij hechten veel waarde aan het verstrekken van betrouwbare informatie. Elk artikel ondergaat daarom een uitgebreid onderzoeks- en redactieproces door onze experts om de kwaliteit en nauwkeurigheid van de informatie te garanderen. Lees hier meer over onze Onderzoeksmethode en redactionele richtlijnen.

René Wildoer heeft de tekst op deze pagina gecontroleerd. René is financieel expert en heeft zijn WFT Basis en WFT Consumptief Krediet diploma’s op zak. Bij zakelijkelening.com zorgt hij ervoor dat de teksten op feiten en waarheden gecontroleerd worden. 

0 reacties

Submit a comment