Snel zakelijk krediet aanvragen

op basis van 0 beoordelingen

Wil je alles weten over het aanvragen van een snelle zakelijke lening? Wij geven je een eenvoudig stappenplan om jou te helpen bij de aanvraag!

persoon die zakelijk krediet wilt aanvragen
|

Wil je snel zakelijk geld lenen, dan kan je tegenwoordig terecht bij een groot aantal aanbieders. Vaak heb je binnen 24 uur het geld op je rekening staan. Let wel op, want een snelle lening brengt ook valkuilen met zich mee.

Waarom snel zakelijk krediet aanvragen?

Er kunnen verschillende redenen zijn om met spoed een zakelijke lening aan te vragen, zowel positief als negatief. Snelle zakelijke leningen worden dan ook heel vaak aangevraagd, zowel door grote als door kleine ondernemingen.

Veelvoorkomende redenen voor zo’n snelle zakelijke financiering zijn:

 • Defecte apparatuur: Sommige ondernemers zijn voor hun omzet volledig afhankelijk van gespecialiseerde apparatuur, zoals een pizzaoven in een pizzeria.
 • Onverwachte kansen voor extra omzet:Als je bijvoorbeeld een groot project binnenhaalt, maar het niet kan bekostigen, kan een snelle zakelijke lening ervoor zorgen dat je het project ook daadwerkelijk uit kan voeren. Op termijn verdien je daar extra omzet mee.
 • Groei knelpunten: Een (snelle) groei van je bedrijf kan voor onverwachte kosten zorgen, bijvoorbeeld als je extra personeel moet inhuren.
 • Onderhoudskosten van een gebouw: Als je vanuit een (ouder) gebouw werkt, kan het zijn dat er plotselinge problemen ontstaan, bijvoorbeeld in de elektra. Dat kan snel en flink oplopen in de kosten.

Wat kan je zelf doen?

Wil je een bedrijfslening aanvragen, kijk dan vooraf altijd om je zelf nog geld kan vrijmaken binnen je bedrijf. Onderzoek dit vooral als je vanuit een zakelijke noodsituatie geld nodig hebt, omdat het risico in dat geval groter is dat je het geleende geld uiteindelijk niet terug kan betalen.

Geld vrijmaken binnen je bedrijf kan bijvoorbeeld door:

 • Te kijken op welke zaken je kan besparen binnen je bedrijf.
 • Alert te zijn op aftrekposten voor de belasting.
 • Te kijken of je klanten (debiteuren) tijdelijks sneller kan laten betalen.
 • Te onderzoeken of je geld kunt lenen bij familie of vrienden.

Hoe kan je snel een zakelijke lening aanvragen?

Snel een zakelijke lening afsluiten is gebruikelijk voor bedragen tot € 50.000 euro, in de vorm van bijvoorbeeld een microkrediet of flexibel krediet. De looptijd is vaak twaalf maanden of korter. Uiteraard kan dit wisselen per aanbieder en soort zakelijke lening.

Er zijn vele kredietverstrekkers die de lening al binnen 24 uur kunnen uitbetalen op jouw zakelijke bankrekening. Er wordt vaak enkel gekeken naar de banktransacties van de afgelopen zes maanden, waardoor jij als ondernemers vrij makkelijk zakelijk geld kan lenen.

De volgende stappen kan je volgen:

 1. Vul het aanvraagformulier op de website in, dit duurt vaak maar vijf minuten.
 2. Binnen 24 uur (soms al binnen één uur) krijg je een voorstel met rente- en extra kosten.
 3. Ga je akkoord, dan onderteken je de overeenkomst digitaal.
 4. In sommige gevallen staat het zakelijke geld al binnen één tot vier uur op je bankrekening.

Let op: Vanaf eind van de middag zijn de meeste banken gesloten. Doe je in de namiddag dus een spoedaanvraag, dan staat het geld vaak de volgende ochtend pas op de rekening.

Wat zijn bekende aanbieders?

Als je een zakelijke lening afsluit bij onder andere Qeld, Swishfund of BridgeFund, dan staat het geld vaak binnen 24 uur op jouw bankrekening. Echter zijn er meerdere aanbieders waarbij dit mogelijk is. Welke de beste keus is voor jou, hangt af van jouw persoonlijke situatie, zoals het gewenste leenbedrag en het leendoel van jouw zakelijke lening.

Vergelijk aanbieders!

Een belangrijke tip is om ten minste drie verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Let daarbij onder andere op de helderheid van het voorstel en of ze lid zijn van een keurmerk of branchevereniging.

Extra (afsluit)kosten, rentepercentages en andere algemene voorwaarden kunnen namelijk per aanbieder enorm verschillen. Hebben ze een keurmerk of zijn ze lid van een vereniging, dan kan je er zeker van zijn dat er in ieder geval helder over deze voorwaarden wordt gecommuniceerd naar jou.

Zakelijke leningen vergelijken kan eenvoudig via onze website. Zo zie je in één oogopslag bij welke aanbieders je met spoed een zakelijke lening kan aanvragen.

Let op de volgende zaken als je snel zakelijk geld wil lenen

Er kunnen wat addertjes onder het gras zitten als jij met spoed een zakelijke financiering afsluit, ondanks dat een snelle zakelijke lening ook veel voordelen heeft.

Voordelen

De belangrijkste voordelen van een snelle zakelijke lening zijn:

 • Het zakelijk krediet staat meestal binnen 24 uur op jouw rekening.
 • Er wordt geen BKR toetsing gedaan, je mag dus een (negatieve) BKR registratie hebben.
 • Er wordt niet gekeken naar de jaarcijfers, wat veel tijd en geld kan schelen.
 • Flexibel en boetevrij aflossen behoort vaak tot de mogelijkheden.

Hoge (rente)kosten

Omdat jouw snelle zakelijke lening met spoed beoordeeld en uitbetaald wordt, kunnen aanbieders geen goede inschatting maken van jouw kredietwaardigheid en het risico wat zij lopen als geldverstrekker. De rentepercentages liggen daarom over het algemeen een stuk hoger dan bij een normale financieringsaanvraag.

Normaal gesproken wordt er een rentepercentage op jaarbasis bepaald en gecommuniceerd naar jou. Echter, omdat de looptijd van een snelle financiering vaak minder is dan twaalf maanden, wordt er in dat geval een rentepercentage op maandbasis berekend. Dit kan een vertekend beeld geven, waardoor je denkt dat het afgesproken rentepercentage lager uitvalt. Echter is een percentage op maandbasis omgerekend bijna altijd hoger dan een percentage op jaarbasis. Reken zelf dus altijd alles om naar een percentage op jaarbasis.

De rentepercentages van zakelijke leningen kunnen sterk verschillen per aanbieder en type lening. Ze zijn onder andere afhankelijk van de looptijd, het leenbedrag en jouw kredietwaardigheid. Gemiddeld worden er percentages berekend van 12% tot 24% voor een spoedaanvraag. De maandelijkse kosten van jouw zakelijke lening kunnen hiermee snel oplopen.

Leen dus alleen met spoed als je echt niet langer op jouw zakelijke lening kan wachten. Kan je wel langer wachten op een voorstel, dan kan je dat ontzettend veel geld schelen op jaarbasis.

Kort samengevat

Wil je snel een zakelijke lening aanvragen, dan kan je bij veel bankvrij kredietverstrekkers terecht. De aanvraag gaat vaak eenvoudig online en je hoeft enkel de bankafschriften van de afgelopen maanden toe te sturen. Vaak heb je binnen 24 uur het geld al op jouw rekening staan.

Zorg altijd voordat je een zakelijke lening aan gaat vragen dat je weet waar je naar op zoek bent en vergelijk eerst een aantal aanbieders met elkaar. Dit omdat de (rente)kosten enorm kunnen verschillen per aanbieder en niet altijd even transparant zijn.

Op zoek naar een passende zakelijke lening? Vergelijk ze dan snel en eenvoudig op onze website en doe direct jouw aanvraag!

Veelgestelde vragen

Er zijn vele redenen om te kiezen voor een zakelijke lening, zowel positief als negatief, bijvoorbeeld om apparatuur, voertuigen of onroerend goed te financieren of omdat je een zware periode wil overbruggen.

Door leningen te vergelijken vind je de lening die het beste bij jouw situatie past. Dit is voor iedereen verschillend en is afhankelijk van bijvoorbeeld jouw leendoel en het gewenste leenbedrag.

Vergelijk leningen bij Zakelijkelening.com

Overweegt u financiering? Het vergelijken van leningopties zorgt ervoor dat u een passende financiering vindt die aansluit bij uw behoeften en budget. Bij Zakelijkelening.com kunt u moeiteloos alle beschikbare financieringen vergelijken en ook direct de beste lening afsluiten.

Voordelen

 • 100% onafhankelijk
 • Gratis en duidelijke informatie
 • Bespaar met de beste deals
Mike van den Broek
Over Mike van den Broek

Ik ben gek op financiële informatie. Ik zoek graag dingen uit over zakelijke leningen om zo groeimogelijkheden binnen mijn eigen bedrijf te blijven benutten. Deze kennis deel ik graag op deze website.

Lees verder

Laatste artikelen van Mike van den Broek

Een zakelijke financiering aanvragen, hoe werkt dat?
Man die zakelijk financiering wil aanvragen bij een bank

Een zakelijke financiering aanvragen, hoe werkt dat?

Wat is een afnemerskrediet?
man met een afnemerskrediet

Wat is een afnemerskrediet?

Wat is crowdfunding en wat betekent het?
crowdfunding

Wat is crowdfunding en wat betekent het?

Artikel op feiten gecontroleerd door een expert

Wij hechten veel waarde aan het verstrekken van betrouwbare informatie. Elk artikel ondergaat daarom een uitgebreid onderzoeks- en redactieproces door onze experts om de kwaliteit en nauwkeurigheid van de informatie te garanderen. Lees hier meer over onze Onderzoeksmethode en redactionele richtlijnen.

René Wildoer heeft de tekst op deze pagina gecontroleerd. René is financieel expert en heeft zijn WFT Basis en WFT Consumptief Krediet diploma’s op zak. Bij zakelijkelening.com zorgt hij ervoor dat de teksten op feiten en waarheden gecontroleerd worden. 

0 reacties

Submit a comment