Terug naar overzicht

Het fintechbedrijf New10 is een dochteronderneming van ABN Amro. New10 is opgericht in 2016 met als doel om aan ondernemers een makkelijke online oplossing voor zakelijke financiering te bieden. Zonder papierwinkel of businessplan moeten leningen zo makkelijk mogelijk online kunnen worden afgesloten.

Vraag een zakelijke lening aan bij New10 door op onderstaande knop te klikken.

Zakelijke lening aanvragen

Over New10

Zoals de site van New10 het zelf omschrijft, moet jij als ondernemer de regie voor financiering in eigen handen krijgen. New10 geeft zodoende met slechts enkele simpele stappen een vrijblijvend aanbod voor een lening, waarna met 24 uur het bedrag op jouw rekening kan staan.Het fintechbedrijf New10 is een dochteronderneming van ABN Amro. New10 is opgericht in 2016 met als doel om aan ondernemers een makkelijke online oplossing voor zakelijke financiering te bieden. Zonder papierwinkel of businessplan moeten leningen zo makkelijk mogelijk online kunnen worden afgesloten.

Wat zijn de mogelijkheden van New10? Wat zijn de voor- en nadelen van een zakelijke lening bij dit fintechbedrijf? Lees verder in onze review van New10.

Specificaties

Zakelijke lening grootteVan € 5.000,- tot € 250.000,- (eenmanszaak & VOF)
Zakelijk krediet grootteVan € 5.000,- tot € 500.000,- (flexibel krediet)
Minimale jaaromzetMinimaal € 50.000,-
Looptijd3 tot 60 maanden
DebetrenteVan 2,9 – 9,7% per jaar
Jaarlijks kostenpercentage (JKP)Van 2,9% per jaar
Goedkeuring aanvraag1 minuut
UitbetalingBinnen 1 werkdag
Jaarrekening nodig?Ja
Boetevrije aflossingAlleen op aanvraag

Zakelijke leningen bij New10

New10 biedt twee vormen van zakelijke financiering: zakelijk lenen en zakelijk krediet.

Voor beide producten geldt dat dit snel en makkelijk online kan worden aangevraagd. Er is hiervoor geen ondernemingsplan nodig dat moet worden gepresenteerd. Wel moet eerst bedrijfsdocumentatie aan New10 worden voorgelegd, zodat het bedrijf jouw kredietwaardigheid kan beoordelen. Dit komt onder andere neer op recente jaarcijfers en transactiedata van de zakelijke rekening.

New10 geeft je direct een indicatie voor het aanvragen van een zakelijke financiering.

Eisen die New10 stelt

Hoewel de service van New10 toegankelijk en snel is, worden wel eisen gesteld aan de bedrijven die hiervoor in aanmerking willen komen. Het bedrijf dat de zakelijke financiering aanvraagt moet een positief eigen vermogen en een minimale omzet van € 50.000 hebben. Ook moet het bedrijf in de afgelopen 15 maanden ingeschreven hebben gestaan bij de Kamer van Koophandel.

Verder sluit New10 bij voorbaat een aantal sectoren uit. Organisaties in de publieke sector, landbouw, scheepvaart en financiële dienstverleningen kunnen geen gebruik maken van New 10. Hetzelfde geldt voor bedrijven op het gebied van adult entertainment, tabak en drugs.

Zakelijke lening bij New10

De zakelijke lening van New10 is bij uitstek geschikt voor grote investeringen voor langere periodes, zoals bijvoorbeeld de aanschaf van een nieuw bedrijfsmiddel of uitbreiding met een nieuwe locatie.

Met een zakelijke lening bij New10 komt direct het leenbedrag op de rekening te staan. Dit bedrag wordt standaard lineair afgelost in maandelijkse termijnen. De lening bedraagt minimaal € 20.000 en maximaal € 1.000.000. De rente varieert van 6,2% tot 9,7%, afhankelijk van het leenbedrag. De maximale looptijd is 5 jaar.

Zakelijk krediet bij New10

Zakelijk krediet bij New10 is ideaal als flexibel werkkapitaal. Je kunt zelf op ieder moment geleend geld op de kredietrekening aflossen of juist een afgelost bedrag opnieuw opnemen.

Het zakelijk krediet van New10 heeft een minimum limiet van € 20.000 en een maximum limiet van € 500.000. De rente ligt tussen 5,5% en 7,3%. Naast de rente worden maandelijks servicekosten in rekening gebracht. De looptijd is 36 maanden, waarna het krediet eventueel kan worden verlengd.

Zakelijke financiering aanvragen bij New10

Het aanvragen van een lening of een zakelijk krediet bij New10 is een simpel proces, dat met een paar stappen via de site van New10 kan worden voltooid. De stappen zijn als volgt:

1. Account aanmaken

Om financiering aan te vragen bij New10 moet je eerst een eigen account aanmaken. Dit is vrij makkelijk te regelen via de site van New10. Via een online formulier vul je de gevraagde gegevens in. Naast het gewenste leenbedrag wordt onder andere gevraagd naar het eigen KvK-nummer.

2. Documentatie uploaden

Na het aanmaken van de nieuwe account moet er documentatie naar New10 worden gestuurd. Voor een beoordeling heeft New10 een recente jaarrekening en de transactiedata van je zakelijke rekening nodig. Via de nieuwe account kun je de benodigde informatie uploaden.

3. Vrijblijvend aanbod

Op basis van de overgedragen informatie krijg je razendsnel een verder vrijblijvend voorstel voor financiering. Binnen 15 minuten weet je wat voor lening mogelijk is, aldus de site van New10. Het aanbod is vrijblijvend.

4. Aanvullende documentatie

Als je akkoord bent gegaan met het voorstel dat je bij de vorige stap hebt gekregen, moet aanvullende documentatie worden toegestuurd. Dit zijn bijvoorbeeld identiteitsgegevens en andere informatie. Binnen 1 werkdag beoordelen experts van New10 jouw risicoprofiel.

5. Storten van de financiering

Bij stap 5 is de aanvraag goedgekeurd. Het enige wat nu nog moet gebeuren is het contract ondertekenen. Dit kan digitaal door middel van iDIN. Het geleende geld staat 24 uur na aanvraag op jouw rekening.

De voor- en nadelen van New10

New10 profileert zich sterk als een snelle en gemakkelijke financiële dienstverlener voor ondernemers die graag zelf de touwtjes in handen houden. Zonder veel rompslomp kunnen grote bedragen worden geleend, waardoor nieuwe ambities snel kunnen worden verwezenlijkt.

Dat klinkt ideaal, maar zulke financiële vrijheid vraagt ook om toezicht. Om zelf de risico’s te beperken kijkt New10 goed naar met wie ze in zee gaan. Dit zie je met name terug aan de manier waarop deze kredietverstrekker zijn klanten monitort. Er wordt maandelijks gevraagd naar een overzicht van de cashflow van het bedrijf. Ook word je persoonlijk aansprakelijk gehouden en wordt er gewerkt met pandrecht.

Voordelen

  • New10 is snel en makkelijk. Alles van aanvraag tot aflossing kan online worden geregeld. Een offerte kan binnen 15 minuten worden opgesteld, terwijl een goedkeuring niet langer op zich laat wachten dan een werkdag.
  • De leningen van New10 bieden volop financiële ruimte, tot € 1.000.000 voor leningen en tot € 500.000 voor doorlopend krediet. Er kan boetevrij vervroegd worden afgelost.
  • Er geldt een afsluitprovisie voor zakelijke leningen van slechts € 250. De servicekosten van het zakelijk krediet is maximaal 0,2%.

Nadelen

  • Hoewel New10 zich sterk maakt voor makkelijke en toegankelijke financiering, hanteert het bedrijf ook een streng beleid qua monitoring. De financiering is alleen mogelijk als je akkoord gaat met een maandelijkse inzage in de cashflow van jouw onderneming.
  • Er worden eisen gesteld aan lenende partijen. Alleen een onderneming dat er financieel sterk voor staat, kan aanspraak maken. Zo moet er minstens € 50.000 aan omzet worden gedraaid, moet er een positief eigen vermogen zijn en moet er aanwijsbaar winst zijn behaald.
  • Een groot aantal sectoren wordt bij voorbaat uitgesloten. Bedrijven op het gebied van adult entertainment, luchtvaart en tabak maar net zo goed levensbeschouwelijke en politieke organisaties kunnen niet bij New10 terecht.

Ons oordeel over New10

New10 is een ideale financiële partner voor een onderneming dat het eigen succes verder wil laten groeien. Als je aan kunt tonen dat jouw onderneming in blakende gezondheid verkeert, kun je met het zakelijke krediet of een lening van New10 uitstekend uit de voeten.

Maar New10 is streng als het op de definitie van “succes” aankomt. Ook als je eenmaal het contract voor een lening hebt weten te tekenen, wordt de financiële situatie van jouw onderneming intensief gecontroleerd.

Niet iedereen heeft hier even goede ervaringen mee. Een blik op de recensies via Google laat zien hoe met name kleine ondernemers behoorlijk gefrustreerd zijn over de strenge aanpak van New10. Dit sterkt de indruk dat New10 met name geschikt is voor grotere ondernemingen met voldoende liquide middelen.

Veelgestelde vragen

Vraag via een online account een lening aan bij New10. Na een snelle beoordeling van jouw onderneming krijg je binnen 15 minuten een voorstel, waarna na goedkeuring met 24 uur het geleende bedrag in één keer op jouw rekening staat.

Je kunt bij New10 een zakelijke lening afsluiten van minimaal € 20.000 en maximaal € 1.000.000. Ook kun je bij New10 terecht voor een rekening courant krediet van minimaal €20.000 en maximaal € 500.000.

Contactgegevens New10

New10
Mr Treublaan 7
1097 DP Amsterdam

020-2621800
www.new10.com

0 reacties

Beoordeel New10

Licht je beoordeling bijvoorbeeld toe op basis van de criteria bestelproces, snelheid van levering, prijs-kwaliteitverhouding en de klantenservice