Terug naar overzicht

Bij ABN AMRO geld lenen is als zakelijk lenen bij een historisch instituut. Al in 1824 werd door koning Willem I de Nederlandse Handelsmaatschappij opgericht. Deze organisatie zou na bijna 200 jaar aan verandering en ontwikkeling uitgroeien tot de huidige ABN AMRO NV. Zodoende is ABN AMRO een van de bekendste financiële instellingen van Nederland.

Start met een zakelijke lening te vergelijken door op onderstaande knop te klikken.

Zakelijke lening aanvragen

Over ABN AMRO

De geschiedenis van ABN AMRO is omvangrijk en inmiddels heeft deze bank dan ook een sterke naamsbekendheid op het gebied van de persoonlijke lening. Maar wat heeft ABN AMRO vandaag de dag te bieden aan zakelijke financiering? Welke leenvormen zijn zoal beschikbaar? Lees meer in onze review van ABN AMRO.

Specificaties

Zakelijke lening grootteVanaf € 250.000,-
Minimale jaaromzetMinimaal € 50.000,-
Looptijd1 tot 20 jaar
DebetrenteAlleen op aanvraag
Extra kostenTot € 1.000.000: 1% van het leenbedrag, minimaal € 500
Vanaf € 1.000.000: op aanvraag
Jaarrekening nodig?Ja
Boetevrij aflossingTot 5% per jaar
Extra voorwaardenZakelijke rekening bij ABN nodig

Zakelijke leningen bij ABN AMRO

ABN AMRO heeft vier verschillende vormen van zakelijke financiering.

Zakelijke lening

Volgens de site van ABN Amro is de zakelijke lening bedoeld voor langlopende investeringen of grootschalige eenmalige uitgaven.

Met een zakelijke lening van ABN AMRO kan financiering worden geregeld voor een bedrag vanaf € 20.000 met een looptijd van 3 maanden tot 20 jaar. Voor een deel kan er vervroegd boetevrij worden afgelost.

De rente die hierbij wordt berekend is afhankelijk van de looptijd, het bedrag en de kredietwaardigheid van degene die de lening aanvraagt, maar zal altijd beginnen vanaf 5,9%. Het is mogelijk een vaste rente te hanteren.

Voor bedragen tot € 250.000 word je doorverwezen naar de dochteronderneming New10. Voor bedragen hoger dan dat is ABN AMRO zelf bereid om voor financiering te zorgen. Waar New10 echter met een online formulier werkt, neemt ABN AMRO bij grote bedragen direct persoonlijk contact met je op.

Zakelijk krediet

Zakelijk krediet bij ABN AMRO is een doorlopend krediet aan de hand van een vooraf afgesproken limiet. Flexibel krediet kan worden gebruikt als extra werkkapitaal.

Er zijn bij ABN AMRO kredietlimieten mogelijk van € 20.000 tot € 500.000. Afhankelijk van de randvoorwaarden en de kredietwaardigheid wordt de rente ergens tussen de 4,8% en 7,3% gesteld. De looptijd van het flexibel krediet is 3 jaar.

Net als bij relatief kleinere zakelijke leningen worden zakelijke kredietaanvragen door ABN AMRO uitbesteed aan de dochteronderneming New10.

Zakelijke hypotheek

Met een zakelijke hypotheek kun je zorgen voor financiering van vastgoed.

De zakelijke hypotheek zorgt voor financiering vanaf € 50.000. De rente wordt op zijn minst gesteld op 5,1%, terwijl de looptijd minimaal 1 jaar en maximaal 20 jaar is. Er kan zowel een vaste als een variabele rente worden gehanteerd.

Wederom verwijst ABN AMRO hypothecaire leningen van tot € 1 miljoen door naar New10. Hypothecaire leningen vanaf € 250.000 kunnen echter ook door ABN AMRO zelf worden verstrekt.

ABN AMRO hanteert iets andere voorwaarden dan New10. Zo worden bij ABN AMRO alleen hypotheken geweigerd voor financiering in het segment voor gokken, drugs en adult entertainment. New10 is op dit vlak wat strenger. Een ander verschil is dat de looptijd van een hypothecaire lening bij ABN AMRO maximaal 20 jaar is, terwijl dit bij New10 neerkomt op 10 jaar.

Zakelijke lease

De zakelijke lease wordt gebruikt om nieuwe bedrijfsmiddelen te financieren. Dit is bijvoorbeeld een bestelwagen of een nieuwe machine.

Bij zakelijke leases onder € 1 miljoen wordt je doorverwezen naar New10. Er worden rentetarieven gehanteerd vanaf 3,99% en een looptijd van minstens 12 maanden.

Bij leases van meer dan € 1 miljoen gaat ABN AMRO via een eigen lease expert het gesprek direct met je aan.

Zakelijke lening aanvragen bij ABN AMRO

ABN AMRO delegeert alle relatief kleine leningen aan New10. Financiering van € 250.000 of minder kan in eerste instantie dankzij New10 online worden geregeld. Grootschalige financiering neemt deze bank zelf op zich, maar doet dit direct met een persoonlijke aanpak. Dit betekent dat je direct telefonisch contact met ABN AMRO op zal moeten nemen.

Het proces voor financiering van € 250.000 komt neer op 5 stappen:

1. Account aanmaken

Om online financiering aan te vragen heb je een account nodig. Als je nog niet geregistreerd staat, zal je eerst een account aan moeten maken. Zodra je inlogt, kun je online de zakelijke financiering aanvragen.

2. Gegevens toesturen

Je aanvraag begint met het aangeven hoeveel geld je wilt lenen. Er wordt waarschijnlijk direct gevraagd naar de reden voor de lening. Dit maakt uit, omdat ABN AMRO voor elke financiële situatie een passende leenvorm wil gebruiken. Samen met deze informatie zul je ook een jaarrekening moeten presenteren. Als je bedrijf nog zo jong is dat er nog geen boekjaar is voltooid, kun je ook een ondernemingsplan voorleggen.

3. Voorstel van ABN AMRO/New10

Aan de hand van de door jou geleverde gegevens bepaalt ABN AMRO hoeveel u kunt lenen en wat voor rentetarieven hierbij worden gebruikt. Op basis van jouw financiële situatie wordt een eerste voorstel toegestuurd. Als je dit voorstel accepteert, wordt er gevraagd om extra documentatie voor een definitieve beoordeling.

4. Aanvullende documentatie sturen

De extra documentatie is nodig om ABN AMRO een beeld te geven van jouw kredietwaardigheid. Wat er precies nodig is, is afhankelijk van jouw zakelijke situatie en het leendoel. Als je bijvoorbeeld als ZZP’er een lening aanvraagt, zal er worden gevraagd naar jaarcijfers en opgaven inkomstenbelasting van de laatste paar jaar. In het geval van een zakelijke lease zal ABN AMRO een offerte voor de aan te schaffen bedrijfsmiddelen in willen zien.

5. Goedkeuring en bijschrijving van de financiering

In deze fase van het proces wordt bepaald of de aanvraag wordt geaccepteerd of dat de lening wordt afgewezen. De bankinstelling is hier erg strikt in. Met een negatieve registratie bij het BKR word je bijvoorbeeld door ABN AMRO afgewezen.

Als de aanvraag wordt goedgekeurd, hoeft de offerte alleen nog maar te worden ondertekend. Als dit via New10 gebeurt, kan er online worden ondertekend door middel van iDIN. Je bepaalt daarna zelf de begindatum van de financiering.

De voor- en nadelen van ABN AMRO

ABN AMRO is een van de meest bekende banken van Nederland. Het financiële instituut heeft zichzelf als doel gesteld om ook voor het zakenleven dé bank te worden. Wat zijn in de praktijk de voors en tegens van ABN AMRO?

Voordelen

  • Veruit het grootste voordeel van ABN AMRO is de dochteronderneming New10. New10 is volledig toegespitst op zakelijke financiering in alle vormen en maten.

Nadelen

  • Alle nadelen die je bij ABN AMRO ondervindt, zijn feitelijk dezelfde nadelen als bij New10. In het kort krijg je bij New10 onder andere te maken met streng toezicht over je banktransacties en hoge eisen waar je onderneming op voorhand aan moet voldoen. Daarnaast wordt een groot aantal bedrijfssectoren bij New10 bij voorbaat uitgesloten

Onze mening over ABN AMRO

Bij het aanvragen van een zakelijke ABN AMRO-lening kom je er eigenlijk bijna niet onderuit: je zult dan in zee gaan met New10. Tenzij je beoogde zakelijke lening zeer hoog gaat zijn, worden eigenlijk alle vormen van zakelijke financiering aan deze dochteronderneming uitbesteed. Alleen voor een persoonlijke lening krijg je met ABN AMRO zelf te maken.

Kort samengevat zijn we wat New10 van mening betreft dat dit een uitstekende financiële partner is voor ondernemingen die een goede staat van dienst hebben en nieuwe ambities waar willen maken. Voor ondernemingen die niet zulke sterke credentials hebben, wordt het wegens de eisen die ABN AMRO/New10 stelt lastiger om een lening aan te vragen.

Ook is niet iedere klant even positief over het strenge toezicht dat tijdens de looptijd door ABN AMRO/ NEW10 wordt uitgeoefend.

Veelgestelde vragen

Dit hangt een beetje af van hoe groot het leenbedrag gaat zijn. Grote bedragen van meer dan € 250.000 worden geleend door de bank zelf. In het geval van zo’n groot leenbedrag moet rechtstreeks contact worden opgenomen met ABN AMRO, waarna een maatwerk zakelijke lening zal worden opgesteld. Dit zal waarschijnlijk meerdere dagen in beslag nemen.

Is het leenbedrag achter kleiner dan € 250.000? Je komt dan automatisch terecht bij de dochteronderneming New10. New10 is erop gericht om ondernemers zo snel mogelijk aan financiering te helpen. In dat geval duurt de leningaanvraag ongeveer een of twee werkdagen.

Contactgegevens ABN AMRO

ABN AMRO Bank N.V.
Gustav Mahlerlaan 10
1082 PP Amsterdam

www.abnamro.nl

1 reactie
Reageer ook
M
Mike
20-06-2023
ABN AMRO heeft mij geholpen een geschikte zakelijke lening te vinden voor de aanschaf van een bedrijfspand. Nu kunnen we weer verder met onze bedrijfsgroei.

Beoordeel ABN AMRO

Licht je beoordeling bijvoorbeeld toe op basis van de criteria bestelproces, snelheid van levering, prijs-kwaliteitverhouding en de klantenservice