Terug naar overzicht

Yeaz! is een online kredietverstrekker die zich richt op ZZP´ers en het MKB. Het bedrijf belooft makkelijke leningen, zonder dat daarbij veel documentatie wordt vereist. Alleen recente bankafschriften zijn genoeg om voor een lening in aanmerking te komen.

Vraag een zakelijke lening aan bij Yeaz! door op onderstaande knop te klikken.

Zakelijke lening aanvragen

Over Yeaz!

Dat klinkt ideaal voor kleine bedrijven op zoek naar kortlopende leningen. Hoe pakt dit uit in de praktijk? Lees meer in deze review.

Yeaz! is in 2016 opgericht als een dochteronderneming van het Zweedse SVEA Ekonomi, dat als een autoriteit voor de financiële markten van Scandinavië geldt. Inmiddels is Yeaz! al een aantal jaren op de Nederlandse markt actief. Hoewel het moederbedrijf in Europa een sterke staat van dienst heeft, staat Yeaz! in Nederland niet geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten.

Specificaties

Zakelijk krediet grootte€ 1.000,- tot € 50.000,-
Minimale jaaromzetGeen eisen
Looptijd1 tot 36 maanden (of zonder termijn)
Debetrente1,5% per maand
Jaarlijks kostenpercentage (JKP)vanaf 18% per jaar
Goedkeuring aanvraag5 minuten (kredietbeslissing 24 uur)
Uitbetaling24 uur
Boetevrije aflossingJa
Extra voorwaardenBankafschriften laten zien

Zakelijke leningen bij Yeaz!

Bij Yeaz! kun je met een BV een zakelijke lening afsluiten voor een bedrag van € 1000 tot € 50.000. Ben je een ZZP’er, dan ligt de limiet lager en kun je maximaal € 25.000 lenen. Er wordt een vaste maandelijkse rente gehanteerd, die begint vanaf 1,5%.

Het aanvragen van een lening bij Yeaz! is dankzij een geautomatiseerd aanvraagproces snel en simpel. Bovendien hoef je niet met ingewikkelde documenten te werken om voor een zakelijke lening in aanmerking te komen. Je draagt alleen recente zakelijke bankafschriften over, op basis waarvan jouw kredietwaardigheid wordt bepaald.

Daarnaast zal Yeaz! informatie over jouw onderneming inwinnen bij de Kamer van Koophandel en iDIN. Als de lening is goedgekeurd, wordt het bedrag op je zakelijke rekening gestort. Dit proces duurt volgens Yeaz! niet meer dan 24 uur.

Yeaz! hanteert geen aflossingsverplichting. Er kan boetevrij vervroegd worden afgelost.

Zakelijke lening aanvragen bij Yeaz!

Een zakelijke lening aanvragen is bij Yeaz! heel eenvoudig. Volgens de eigen site is dit zelfs binnen 5 minuten te realiseren. Er zijn slechts drie stappen nodig om de lening aan te vragen.

Het aanvragen van een zakelijke lening via Yeaz gaat doormiddel van bovenstaande formulier.

1. Aanvragen via de site

Het proces voor het aanvragen van een zakelijke lening is bij Yeaz! voor een groot deel geautomatiseerd. Via de site worden een aantal vragen gesteld, namelijk of je een eenmansbedrijf of een BV leidt, hoe hoog de lening moet zijn en waar de lening voor zal worden gebruikt.

Vervolgens vul je je KvK-nummer in. Ook moet je jezelf identificeren via iDIN. Voor het gebruik van iDIN heb je een privérekening nodig bij een gevestigde bank, zoals ABN AMRO, BUNQ, ASN, ING, Rabobank, Regiobank, SNS of Triodos. Dit betekent ook dat een lening bij Yeaz! niet mogelijk is als je privé niet bij een van deze banken bent aangesloten.

Tenslotte upload je een bestand met recente transacties van je zakelijke rekening.

2. Goedkeuring van Yeaz!

Yeaz! kijkt je gegevens na om te zien of je in aanmerking komt voor een lening. Er vindt daarom een handmatige controle plaats. Ook zal een medewerker van Yeaz! persoonlijk contact met je opnemen. Dit proces gebeurt razendsnel. Met vijf minuten kan er al een telefoongesprek over de mogelijkheden plaatsvinden.

3. Digitaal ondertekenen

Als na het contact met Yeaz! en de controle blijkt dat je in aanmerking komt voor de lening, moet alleen nog een contract worden ondertekend. Ook dit gebeurt online. Er wordt een offerte naar je inbox toegestuurd, die digitaal kan worden ondertekend. Het geld staat vervolgens binnen een werkdag op de zakelijke bankrekening.

De voor- en nadelen van Yeaz!

Yeaz! is met name geschikt voor bedrijven in de MKB-sector die zoeken naar kortlopende leningen. Hoewel het maximale leenbedrag beperkt is, onderscheidt deze kredietverstrekker zich met het soepele acceptatiebeleid. Er wordt niet gekeken naar jaarrekeningen, er is geen ondernemersplan nodig en kredietwaardigheid wordt bepaald door je recente bankgegevens.

Zo´n snelle financiële dienstverlening is ideaal voor bedrijven die op zoek zijn naar een kleine zakelijke lening. Er zijn echter ook wat haken en ogen waar je op moet letten, wil je als ondernemer niet voor nare verrassingen komen te staan.

Voordelen

  • Voor het aanvragen van een zakelijke lening bij Yeaz! is er geen ondernemingsplan nodig. Ook wordt niet gevraagd naar jaarrekeningen. Alleen een overzicht van recente banktransacties en een inschrijving bij de Kamer van Koophandel is voldoende.
  • Je kunt boetevrij vervroegd aflossen en er geldt geen aflossingsplicht. Je kunt naar eigen inzicht de zakelijke lening aanhouden.
  • De service van Yeaz! is zeer snel. Binnen 5 minuten kun je al in contact komen met een medewerker van Yeaz! en de mogelijkheden van een lening bespreken.

Nadelen

  • De zakelijke leningen van Yeaz! hebben een relatief lage limiet. Als eenmanszaak kun je niet meer lenen dan € 25.000. Bij BV’s staat deze limiet op € 50.000.
  • Alleen BV’s en eenmanszaken kunnen een lening aanvragen. Het online formulier geeft bij voorbaat geen opties om andere rechtsvormen aan te vinken. Stichtingen, NV’s en coöperaties moeten dus elders kijken voor kleine zakelijke leningen.
  • De rente van 1,5% is niet gegarandeerd. De rente kan na beoordeling uitkomen op 2,38%. Een rente van 1,5% tot 2,38% is iets hoger dan die van vergelijkbare concurrenten.
  • Aangezien er geen aflossingsplicht is, bestaat er een risico dat de lening duurder uitvalt naarmate deze langer wordt aangehouden. Hier ben je als lenende klant natuurlijk zelf verantwoordelijk voor. Dit stukje eigen verantwoordelijkheid zie je ook terug bij de extra kosten die Yeaz! bij mislukte incasso’s in rekening brengt. Als de automatische incasso van de rente om de een of andere reden mislukt, moet je ter compensatie € 40 betalen.

Onze mening over Yeaz!

Yeaz! lijkt zich sterk in een bepaalde niche te willen plaatsen, namelijk die van kleine kortlopende leningen voor de MKB-sector. Heb je een relatief kleinschalige onderneming die voor op de korte termijn een kleine zakelijke lening nodig heeft, dan is Yeaz! bij uitstek geschikt.

De omvang van de zakelijke leningen bij Yeaz! is echter beperkt. Als BV kan er niet meer worden geleend dan € 50.000. Als eenmanszaak ligt deze limiet bij slechts € 25.000. Het geleende bedrag wordt in één keer op de rekening gestort. Een doorlopend zakelijk krediet behoort op dit moment niet tot de mogelijkheden.

Het beperkte karakter van Yeaz! zie je niet alleen terug in het maximale leenbedrag. Op dit moment kunnen alleen eenmanszaken en BV’s voor een lening in aanmerking komen. Andere rechtsvormen zoals NV’s, verenigingen, stichtingen of coöperaties kunnen op dit moment niet bij Yeaz! terecht.

Als jouw onderneming echter binnen de niche van Yeaz! valt, is deze kredietverstrekker een betrouwbare aanbieder. Het moederbedrijf heeft een ijzersterke reputatie in de Europese financiële markt opgebouwd. Een blik op de recensies van klanten via Google laat bovendien zien dat Yeaz! inmiddels een groot aantal kleine ondernemers goed op weg heeft geholpen.

Veelgestelde vragen

Je kunt een zakelijke lening bij Yeaz! aanvragen door een online formulier in te vullen. Je geeft aan of je een eenmanszaak of BV vertegenwoordigt, geeft aan hoeveel je wilt lenen en draagt een recent overzicht van je zakelijke bankrekening over. Yeaz! controleert en beoordeelt jouw gegevens en komt dan met een voorstel. Nadat je online dit voorstel hebt getekend wordt binnen een werkdag het bedrag op de zakelijke rekening gezet.

Yeaz! is een dochteronderneming van het Zweedse financiële instituut SVEA Ekonomik, dat als een autoriteit binnen de Scandinavische geldmarkt geldt. Verspreid over verschillende Europese landen zijn er verschillende takken van Yeaz! actief.Wel is het zo dat “onze” Yeaz! op dit moment niet geregistreerd staat bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Dit is echter ook niet nodig, omdat de AFM vooral van belang is voor kredietverstrekkers voor particulieren. Omdat Yeaz! alleen zakelijke leningen verzorgt, geldt voor dit bedrijf een soepelere regelgeving.De reacties van klanten van Yeaz! op Google zijn op enkele rancuneuze berichten na overwegend positief. Veel kleinere ondernemingen lijken goede ervaringen met Yeaz! te hebben opgedaan.

Contactgegevens Yeaz!

Yeaz!
Lage Gouw 2
2801 LG Gouda

085 0640113
www.yeaz.com

0 reacties

Beoordeel Yeaz!

Licht je beoordeling bijvoorbeeld toe op basis van de criteria bestelproces, snelheid van levering, prijs-kwaliteitverhouding en de klantenservice