Terug naar overzicht

Voldaan is een kredietverstrekker, die is gespecialiseerd in factoring voor het MKB-segment. Factoring is een financiële dienstverlening, waarbij facturen op voorhand worden gefinancierd. Door facturen van door jou geleverde diensten over te dragen aan Voldaan, krijg jij direct het geld van de factuur. Voldaan incasseert vervolgens als factoringmaatschappij het geld van de factuur bij de debiteur.

Vraag factoring aan bij Voldaan door op onderstaande knop te klikken.

Factoring aanvragen

Over Voldaan

Elke factuur wordt afzonderlijk door Voldaan verwerkt, ongeacht hoeveel facturen je aan deze zakelijke afnemer overdraagt.

Voldaan is opgezet in 2014. Het bedrijf is mede-oprichter van de Stichting MKB Financiering en is aangesloten bij de instanties FAAN (Factoring & Asset based financing Association Netherlands) en Kifid (Klachteninstituut Financiële Dienstverlening).

Specificaties

Zakelijk krediet grootteVanaf € 100,- t/m geen maximum
Minimale jaaromzetn.v.t.
Looptijd30 t/m 90 dagen
Debetrente4 tot 6% excl. BTW
Extra kostenn.v.t.
Goedkeuring aanvraagBinnen 24 uur
UitbetalingBinnen 24 uur
Jaarrekening nodig?Nee
Boetevrije aflossingJa

Factoring bij Voldaan

Factoring werkt door middel van een combinatie van jouw eigen factureringsproces en een account bij Voldaan. Zodra je diensten hebt geleverd voor zakelijke klanten, stuur je zoals normaal facturen naar deze debiteuren. Op de facturen geef je duidelijk aan dat je gebruik maakt van Voldaan. Ook zorg je ervoor dat je eigen bankrekeningnummer niet meer op de facturen staat vermeld, om zo verwarring te voorkomen.

Tegelijkertijd draag je dezelfde facturen over via je account op de site van Voldaan. Voldaan berekent per factuur een rente op basis van de betaaltermijn.

Voldaan rekent een percentage aan de hand van de betaaltermijn.

Omdat elke factuur afzonderlijk wordt afgewerkt, maakt het niet uit hoeveel facturen je aan Voldaan overdraagt. Je kiest zelf welke facturen je aan Voldaan over wilt dragen. Vervolgens wordt door slimme technologie van Voldaan de factuur automatisch gecontroleerd.

De spelregels voor factoring bij Voldaan

Er zijn een aantal eisen waaraan een factuur moet voldoen, voordat deze door Voldaan wordt geaccepteerd. De eisen zijn als volgt:

 • De factuur is een B2B-factuur. Facturen aan particulieren worden door Voldaan niet overgenomen.
 • De factuur is gebaseerd op een dienstverlening die is voltooid. Facturering op basis van bijvoorbeeld een abonnement wordt niet door Voldaan geaccepteerd
 • De factuur is niet verlopen of vervallen. Er worden alleen openstaande facturen overgenomen
 • De openstaande facturen gelden niet als onderpand voor leningen die je zelf hebt afgesloten
 • Het factuurbedrag is minstens € 100.

Financiering aanvragen bij Voldaan

Voordat Voldaan factoring voor je mogelijk kan maken, moet eerst een account worden aangemaakt. Om zo transparant mogelijk te werk te gaan heeft Voldaan informatie van jou nodig. Deze informatie is als volgt:

 • Bedrijfsgegevens, oftewel de naam van je bedrijf, het bijhorende KvK-nummer en het bedrijfsadres. Als naam en adres niet overeenkomen met de registratie bij de KvK kan Voldaan niets voor je doen.
 • Een ID-bewijs. Een duidelijke digitale print van je rijbewijs, ID-bewijs of paspoort is voldoende. Je legitimatiebewijs moet duidelijk met foto en al zichtbaar zijn
 • Verificatie van je ID-bewijs. Alleen de print van je legitimatiebewijs is niet genoeg. Voldaan wil ook controleren dat jij wel echt jij bent. Daarom moet je een korte video van jezelf maken met behulp van de app van Voldaan. Het systeem van Voldaan vergelijkt de video automatisch met het geüploade ID-bewijs. In het geval dat dit niet goed werkt neemt Voldaan hiervoor desnoods persoonlijk contact met je op.
 • Indien mogelijk vul je de informatie aan met een lijst van je belangrijkste debiteuren. Je vermeldt hiervoor zowel de bedrijfsnaam als het KvK-nummer van jouw klanten. Het is hierbij mogelijk om ook Belgische, Duitse of Luxemburgse bedrijven op te geven.
 • Een overzicht van jouw banktransacties. Je moet over de periode van de afgelopen drie maanden laten zien wat het begin- en het eindsaldo is.
 • Een voorbeeld van jouw factuur. Het systeem van Voldaan heeft een voorbeeld nodig om te kunnen verwerken. Het bedrijf streeft ernaar om steeds meer te automatiseren. Een onderdeel van dit proces is meer informatie over hoe jouw facturen qua vormgeving en opzet zijn opgebouwd.

De voor- en nadelen van Voldaan

Factoring maakt sinds 2015 een opmars in Nederland. Het is voor veel ondernemers een populaire manier om debiteurenbeheer uit te besteden en zo meer te focussen op de kernactiviteiten van het eigen bedrijf. Wat zijn de voors en tegens van Voldaan als factoringmaatschappij?

Voordelen

 • Voldaan werkt snel en overzichtelijk. De kosten zijn transparant dankzij vaste tarieven op basis van de betaaltermijn van de factuur. Als Voldaan bijvoorbeeld een factuur met een betaaltermijn van 30 dagen voorschiet, wordt standaard een rente gehanteerd van 4%.
 • Voldaan ontzorgt door jouw debiteurenbeheer over te nemen. Door de financiering hoef je jezelf in principe niet langer nog bezig te houden met de debiteur.
 • Bovendien zorgt de financiering ervoor dat je sneller financiële middelen tot je beschikking hebt, waar je anders een betalingstermijn lang op zou moeten wachten.

Nadelen

 • Voldaan zal niet bij voorbaat elke factuur over willen nemen. Het bedrijf controleert zelf de kredietwaardigheid van de debiteur en kent een zogeheten kredietlimiet toe. Bij een factuur die deze kredietlimiet overschrijdt, wordt de factuur niet overgenomen. Dit betekent ook dat het debiteurenrisico min of meer voor jouw rekening blijft. Een factuur die Voldaan niet wil financieren zal immers open blijven staan totdat jouw debiteur over de brug komt.
 • Het aanmeldproces is vrij omvangrijk. Als dit eenmaal is voltooid, kun je volop gebruik maken van de diensten van Voldaan. Een onderdeel van het proces is echter ook dat je inzage geeft in de actuele banktransacties.
 • Voldaan wordt een tussenpersoon tussen jou en je klant. Dit hoeft geen issue te zijn en is eigenlijk onvermijdelijk als je gebruik maakt van factoring. Desondanks heeft dit bij factoring in het verleden wel tot bepaalde imagoproblemen geleid.

Onze mening over Voldaan

De gespecialiseerde financiering van Voldaan is ideaal voor elke onderneming, die direct door wil pakken in plaats van te wachten op debiteuren. De kosten van de financiering zijn transparant dankzij de vaste rentetarieven. Facturen worden binnen 24 uur voorgeschoten, zonder dat er verder wordt gevraagd om garanties.

Echter, Voldaan is geen liefdadigheidsinstelling. Bij een te hoog debiteurenrisico zal het bedrijf ervoor kiezen om de lening niet over te kopen. Ook worden eisen gesteld aan de factuur, zoals dat de factuur niet verpand mag zijn en altijd B2B moet zijn.

Voldaan wordt een tussenpersoon tussen jou en de debiteur en zal ook als zodanig contact opnemen met jouw klant. Dit is inherent aan factoring en was in het verleden nog al eens reden voor een stigma. Omdat factoring in de afgelopen jaren steeds meer mainstream aan het worden is, is dit echter steeds minder een probleem.

Klanten van Voldaan zijn in hun recensies op Google overwegend positief, met een score van 4,2. Bovendien heeft Voldaan een ijzersterke reputatie, mede dankzij de samenwerking met een groot aantal gerenommeerde banken en de oprichting van de Stichting MKB Financiering.

Veelgestelde vragen

Factoring houdt in dat een kredietverstrekker debiteurenfinanciering mogelijk maakt. Normaal heeft een factuur een betalingstermijn van 30 tot 90 dagen. Als een kredietverstrekker als Voldaan de factuur voorschiet, krijg je direct het geld van de factuur in handen. De kredietverstrekker incasseert vervolgens het uitstaande bedrag bij de debiteur.

Hoewel factoring een specifieke vorm van zakelijk lenen is, is het nog steeds een leenvorm. Er moet dus rente worden betaald. In het geval van Voldaan is dat een vast percentage van de factuur op basis van de betaaltermijn.

Factoring heeft in het verleden een beetje een imagoprobleem gehad. Deze leenvorm had als stigma dat alleen schimmige bedrijven hier gebruik van maakten, terwijl gerenommeerde bedrijven met goed fatsoen zich hier buiten van hielden. Ook kon het soms intimiderend overkomen als een factoringmaatschappij contact opzocht met de debiteur. Deze stigma’s worden echter steeds minder sterk, aangezien factoring in de afgelopen 10 jaar steeds meer aan populariteit is gaan winnen.

Contactgegevens Voldaan

Voldaan
Hambakenwetering 5
5231 DD ‘s-Hertogenbosch

Tel. 0800 0428
[email protected]

0 reacties

Beoordeel Voldaan

Licht je beoordeling bijvoorbeeld toe op basis van de criteria bestelproces, snelheid van levering, prijs-kwaliteitverhouding en de klantenservice