Terug naar overzicht

Het Brits-Nederlandse fintechbedrijf Swishfund is gespecialiseerd in zakelijke leningen voor de korte en middellange termijn. Swishfund heeft zichzelf als taak gesteld om efficiënte en flexibele leningen mogelijk te maken voor ondernemers.

Vraag een zakelijke lening aan bij Swishfund door op onderstaande knop te klikken.

Zakelijke lening aanvragen

Over Swishfund

Welke voorwaarden hanteert Swishfund en wat zijn de voor- en nadelen van deze kredietverstrekker? Dat lees je verder in deze review.

Specificaties

Zakelijk krediet grootteVan € 3.000,- tot € 1.000.000,-
Minimale jaaromzet€ 50.000,-
Looptijd3 tot 24 maanden
Debetrente0,7 – 2,3% per maand
Jaarlijks kostenpercentage (JKP)Vanaf 8,4%
Extra kosten2% van geleende bedrag (minimaal € 650,-)
Goedkeuring aanvraag10 minuten
UitbetalingBinnen 3 werkdagen
Jaarrekening nodig?Nee
Boetevrije aflossingAlleen op aanvraag

Zakelijke leningen bij Swishfund

Bij Swishfund kan een zakelijk krediet worden afgesloten voor € 3.000 tot € 1.000.000. Als voorwaarde wordt gesteld dat je beschikt over een zakelijke bankrekening, waarmee je aan kunt tonen dat jouw bedrijf een gemiddelde jaaromzet heeft van ongeveer € 50.000.

Voorheen keek Swishfund niet naar de status bij het BKR of naar ondernemingsplannen. Inmiddels is dat wel het geval en doet Swishfund ook een BKR-toetsing. Daarnaast kijken ze ook naar de huidige bedrijfsprestaties. Daarbij zijn de gemiddelde jaaromzet en de boekhouding van het afgelopen jaar van belang. Het zakelijke krediet wordt grotendeels bepaald op basis van de cashflow van de afgelopen 12 maanden.

Zakelijke lening aanvragen bij Swishfund

Het aanvragen van een zakelijke lening bij Swishfund vindt volgens de eigen site plaats in vijf simpele stappen:

Bij Swishfund doorloop je de volgende stappen om een zakelijke lening aan te vragen.

1. Online aanvragen

Via de site van Swishfund kan het zakelijke krediet makkelijk en snel worden aangevraagd. Je geeft aan hoeveel je wilt lenen en waarvoor je de lening wilt gebruiken. Je laat je contactgegevens achter en verstuurt je zakelijke transacties van de afgelopen 12 maanden.

2. Bepalen maximum leenbedrag

Swishfund gebruikt een inhouse ontwikkeld beoordelingssysteem om aan de hand van jouw zakelijke transacties een beeld van de cashflow van je onderneming te creëren. Dit bepaalt het maximum leenbedrag.

3. Benodigde documenten aanleveren

In het geval van hogere bedragen vraagt Swishfund om extra documenten, zoals een MT940-document.

4. Vrijblijvend aanbod

Alle informatie over jouw onderneming wordt beoordeeld door een kredietanalist van Swishfund. Vervolgens neemt een accountmanager contact met je op, die je een vrijblijvend aanbod zal doen. Swishfund garandeert dat deze service binnen een werkdag plaats zal vinden.

5. Lening uitbetalen

Als je akkoord gaat met het voorstel van de accountmanager, zal het geld van de lening op jouw zakelijke rekening worden gestort. Dit vindt volgens Swishfund nog op dezelfde dag plaats.

De voor- en nadelen van Swishfund

Swishfund richt zich met name op het MKB-segment. De diensten van deze kredietverstrekker kenmerken zich door snelheid en flexibiliteit. Dit in combinatie met de fintech-achtergrond van Swishfund maakt een lening bij Swishfund tot een aantrekkelijk alternatief tegenover andere kredietverstrekkers.

Er zijn echter ook factoren die Swishfund in bepaalde opzichten minder ideaal maken. Daarom hieronder een overzicht van de voor- en nadelen van Swishfund.

Voordelen

  • Swishfund is snel. Een verder kosteloze kredietaanvraag is binnen 10 minuten beoordeeld, waarna Swishfund met een vrijblijvend voorstel komt. Binnen 24 uur wordt het geld van de lening op je zakelijke rekening gestort.
  • De rente van Swishfund wordt bepaald door de gemiddelde jaaromzet.
  • De afsluitkosten vormen slechts 2% van de lening, met een minimum van € 650.
  • Terugbetaling gebeurt op basis van een percentage van de omzet via automatische incasso.
  • De looptijd kan in stappen van een maand worden gekozen.

Nadelen

  • De looptijd van een zakelijke lening bij Swishfund is beperkt, van minstens 3 tot maximaal 24 maanden.
  • Het geleende bedrag moet in één keer worden opgenomen. Hoewel Swishfund prat gaat op flexibiliteit en efficiëntie, is de manier waarop het krediet kan worden opgenomen op dit moment dus nog vrij beperkt.
  • Een harde eis voor een zakelijke lening is een gemiddelde jaaromzet van minstens € 50.000. Daardoor is het voor startende ondernemers lastig om via Swishfund een zakelijk krediet af te sluiten.

Ons oordeel over Swishfund

Swishfund is met name ideaal voor projecten op de korte tot middellange termijn. Voor een ondernemer die binnen nu en twee jaar een verhuizing, uitbreiding of andere adhoc investering van plan is, is Swishfund dankzij de snelle en relatief makkelijke service een ideale financiële partner. Dat wil echter niet zeggen dat de service voor iedereen toegankelijk is. Wegens de manier waarop de kredietruimte wordt bepaald is het van belang dat je bedrijf financieel sterk genoeg staat, wat drempels opwerkt voor beginnende ondernemers.

Veelgestelde vragen

Swishfund verzorgt snelle en flexibele zakelijke financiering voor het MKB-segment. Op basis van de gemiddelde jaaromzet wordt een lening verstrekt, die direct in zijn geheel wordt overhandigd. Vervolgens wordt de lening door middel van een maandelijkse terugbetaling afgelost.

Er kan bij Swishfund een bedrag worden geleend van € 3.000 tot € 1.000.000. De looptijd van de lening loopt van minstens drie maanden tot een maximum van 24 maanden.

Contactgegevens Swishfund

Swishfund
Anthony Fokkerweg 1
1059 CM Amsterdam

Telefoon: 085 064 4144
Swishfund.nl

0 reacties

Beoordeel Swishfund

Licht je beoordeling bijvoorbeeld toe op basis van de criteria bestelproces, snelheid van levering, prijs-kwaliteitverhouding en de klantenservice