Terug naar overzicht

Qredits is een kredietverstrekker die is gespecialiseerd in microkrediet. Qredits helpt startende ondernemers, die bij andere kredietverstrekkers met moeite in aanmerking komen voor zakelijke leningen. Qredits kan zodoende net het verschil maken voor het succesvol starten of laten groeien van een onderneming.

Start met een zakelijke lening te vergelijken door op onderstaande knop te klikken.

Zakelijke lening aanvragen

Over Qredits

Het bedrijf kan daarom worden gezien als een sociale kredietverstrekker. Er is geen winstoogmerk en er wordt samengewerkt met het Ministerie van Economische en Sociale Zaken. De organisatie heeft zichzelf expliciet als doel gesteld om met zakelijke leningen ondernemen voor iedereen toegankelijk te maken.

Qredits begon in 2009 met het verstrekken van microkredieten in Nederland. Omdat een aantal grote nationale banken zoals ING en ABN Amro bij Qredits zijn aangesloten, is Qredits een autoriteit op het gebied van microfinanciering.

Wat komt er zoal kijken bij een microkrediet bij Qredits? Zijn er voor- en nadelen om te lenen bij een bedrijf dat zo nauw verbonden is met de overheid? Lees verder in onze recensie.

Specificaties

Zakelijk krediet grootteVan € 50.000,- tot € 250.000,-
Looptijd1 tot 10 jaar
DebetrenteVanaf 9,75%
Extra kostenGeen
Goedkeuring aanvraagCa. 10 werkdagen
UitbetalingBinnen 48 uur
Jaarrekening nodig?Ja
Boetevrije aflossingBeperkt

De idealen van Qredits

Het microkrediet is ooit ontwikkeld als een vorm van ontwikkelingshulp. Door middel van deze financiering konden kleine ondernemers in ontwikkelingslanden die normaal geen toegang tot financiering hadden alsnog hun plannen waarmaken.

Inmiddels is het microkrediet mainstream geworden. Verschillende commerciële kredietverstrekkers zoals Bridgefund bieden in Nederland een vorm van microfinanciering voor ondernemers.

Qredits heeft echter geen winstbejag. Daarmee staat deze organisatie dichter bij het sociale karakter van het microkrediet, zoals dit oorspronkelijk bedoeld was. Qredits wil ondernemen mogelijk maken voor een publiek dat anders heel moeilijk aan zakelijke financiering zou kunnen komen.

Zakelijke leningen bij Qredits

Je kunt bij Qredits een kleine lening afsluiten van € 50.000. De looptijd van de lening is 1 tot 10 jaar. Er wordt een vaste rente gehanteerd van 9,75% per jaar.

Als startende ondernemer moet je bij de aanvraag van een microkrediet of lening een ondernemingsplan voorleggen. Bij bestaande ondernemers wordt gevraagd naar informatie over zowel de markt waarin het bedrijf actief is als recente jaarcijfers. Daarnaast heeft Qredits een omschrijving nodig van het doel van de lening.

Startende en bestaande ondernemers worden beiden gescreend bij het Bureau Krediet Registratie.

Financiering bij Qredits gaat gepaard met coaching. Het coachingstraject duurt een jaar en is gratis.

Naast het microkrediet zijn er ook andere vormen van financiering mogelijk bij Qredits. Dit zijn onder andere het MKB-krediet met een limiet van € 250.000, leasing, de bedrijfshypotheek en het sociaal krediet. Het sociaal krediet is speciaal bedoeld voor organisaties met sociale doelstellingen en werkt met een iets lagere rente van maximaal 7,75% per jaar. Verder is er ook een flexibel krediet mogelijk bij Qredits.

Zakelijk krediet aanvragen bij Qredits

Zakelijk krediet aanvragen verloopt bij Qredits in drie stappen:

Via bovenstaand formulier vraag je een zakelijk krediet aan bij Qredits.

1. Aanvraag online indienen

Een aanvraag indienen kan via de site van Qredits. Ben je een starter? Dan moet je met de aanvraag ook een ondernemersplan en een financieel plan toesturen. Als je een bestaande ondernemer bent lever je ook recente jaarcijfers in.

2. Persoonlijk contact met Qredits

Na de aanvraag neemt Qredits met 2 werkdagen persoonlijk contact op. Dit gebeurt door middel van een afspraak, die eventueel ook door middel van een video call plaats kan vinden. In het geval dat de financiering snel nodig is kan er ook een verkorte procedure worden ingezet.

3. Leningovereenkomst tekenen

Als de aanvraag is goedgekeurd, kan er een leningovereenkomst digitaal worden getekend. Vervolgens wordt met twee dagen het geld op de zakelijke rekening gestort. Daarnaast heb je nu toegang tot verschillende cursussen, zoals een cursus Social Media of een cursus Focus en Klantengroei.

De voor- en nadelen van Qredits

Qredits is dus wegens de idealen achter de organisatie anders dan andere kredietverstrekkers. Is dat een voordeel of een nadeel? We noemen de voors en tegens van lenen via Qredits.

Voordelen

  • Er worden geen hoge eisen gesteld bij het aanvragen van een lening. Ook starters kunnen nu aanspraak maken op zakelijke financiering. Sterker nog, dat is het voornaamste uitgangspunt van Qredits.
  • Bij de aanvraag wordt uitgegaan van een persoonlijke aanpak. Er is geen winstbejag. Vanuit de visie en missie van Qredits bekeken heeft deze organisatie het beste met jou als ondernemer voor.
  • Naast microfinanciering word je als ondernemer ook door Qredits verder op weg geholpen door middel van coaching en verschillende cursussen.

Nadelen

  • In vergelijking met commerciële kredietverstrekkers werkt Qredits trager. Bij veel andere kredietverstrekkers is een lening binnen 24 uur een feit. Wegens de grondige persoonlijke aanpak duurt dit bij Qredits langer.
  • Qredits heeft bij een aanvraag meer documentatie nodig dan bij de concurrentie. Er wordt bijvoorbeeld gevraagd naar een ondernemingsplan en jaarcijfers. Bij andere kredietverstrekkers wordt alleen gekeken naar de cash-flow. Een recent bankafschrift is dan al genoeg.
  • De rente bij Qredits is met 9,75% relatief hoog. Ook een non-profitorganisatie moet op zijn minst break-even draaien om rendabel te kunnen blijven. Bij Qredits is dit niet anders.

Onze mening over Qredits

Wegens de persoonlijke aanpak, de lage eisen en de idealistische insteek van Qredit is deze financiële instelling bij uitstek een springplank voor startende, kleine ondernemers. Het bedrijf heeft met de samenwerking met banken als ABN Amro, Rabobank en ING en de Nederlandse overheid een solide expertise.

Er zijn echter kredietverstrekkers die kleine leningen verzorgen die sneller en goedkoper werken dan Qredits. Deze kredietverstrekkers hebben vaak weer eigen nadelen ten opzichte van Qredits, zoals hogere eisen voor aanvragen. Daarbij bieden deze kredietverstrekkers geen aanvullende diensten, zoals coaching en cursussen.

Daarom is Qredits bij uitstek geschikt voor ambitieuze ondernemers die nog aan het begin van hun plannen staan.

Veelgestelde vragen

Qredits is opgezet door voormalig Fortis-manager Elwin Groenevelt in samenwerking met het Ministerie van Economische en Sociale Zaken. Daarnaast zijn een aantal nationale banken verbonden met Qredits, zoals ABN Amro, Triodosbank en Rabobank.

Niet helemaal. Hoewel er nauw wordt samengewerkt met een aantal grote banken is Qredits op de eerste plaats een privaat bedrijf met een ANBI-status. Qredits heeft daarom ook geen winstoogmerk.

Er wordt een vaste rente gehanteerd van 9,75% per jaar.

Je kunt op de site van Qredits online een aanvraag indienen voor een zakelijke lening. Bij de aanvraag geef je ook documentatie van je onderneming door, zoals een ondernemingsplan. Vervolgens neemt iemand van Qredits persoonlijk contact met je op, waarna een voorstel voor een lening wordt opgesteld. Dit gaat gepaard met een coachingtraject en mogelijkheden voor trainingen.

Een aanvraag duurt enkele dagen. Het duurt tot twee werkdagen voordat een persoonlijke afspraak plaats zal vinden, waarna het nog eens twee werkdagen zal duren voordat na goedkeuring het geld op de zakelijke rekening wordt gestort.

Contactgegevens Qredits

Qredits
Wierdensestraat 27
7607 GE Almelo

0546-534010
[email protected]

0 reacties

Beoordeel Qredits

Licht je beoordeling bijvoorbeeld toe op basis van de criteria bestelproces, snelheid van levering, prijs-kwaliteitverhouding en de klantenservice