Terug naar overzicht

Qeld is een kredietverstrekker die zich richt op bedrijfsleningen voor het MKB-segment. Het bedrijf is een dochteronderneming van het in Scandinavië gevestigde Qred. Qred is een Zweedse autoriteit op het gebied van financiering.

Vraag een zakelijke lening aan bij Qeld door op onderstaande knop te klikken.

Zakelijke lening aanvragen

Over Qeld

Het bedrijf werd in 2015 opgericht in Stockholm, waarna het bedrijf zich uitbreidde naar zeven andere landen.

Qeld
€200.000 lenen tot 18 maanden looptijd


We earn a commission if you make a purchase, at no additional cost to you.

De missie van Qeld is om financiering voor kleine bedrijven, eenmanszaken en starters mogelijk te maken. Wat opvalt is dat bij het aanvragen van leningen bij Qeld er geen sprake is van rente. Er zijn weliswaar maandelijkse kosten en aflossingen, maar in plaats van een rente hanteert Qeld iets genaamd een Qeld-score. Qeld beoordeelt door middel van deze score de kredietwaardigheid, het risicoprofiel en de potentie van het bedrijf dat de lening aanvraagt.

Hoe pakt een Qeld-lening uit in de praktijk? Lees verder om daar achter te komen.

Specificaties

Zakelijk krediet grootte€ 1.000,- tot € 200.000,-
Minimale jaaromzetGeen eisen
Looptijd6 tot 18 maanden
DebetrenteVanaf € 15 per maand
Jaarlijks kostenpercentage (JKP)Vast bedrag per maand
Extra kostenGeen extra kosten
Goedkeuring aanvraagBinnen een uur
Uitbetaling24 uur
Boetevrije aflossingJa

Zakelijke leningen bij Qeld

Bij Qeld kun je een zakelijke lening aanvragen voor een bedrag van € 1000 tot € 200.000. Je kunt hierbij zelf bepalen wat de looptijd wordt, met een maximum van 18 maanden. De rente wordt per aanvraag bepaald, hoewel dit door Qeld zelf niet zozeer een rente wordt genoemd.

In plaats van rente wordt de maandelijkse kosten bepaald door de zogeheten Qeld-score. Deze score is gebaseerd op een aantal verschillende factoren, waaronder:

  • De hoogte van de lening
  • De looptijd
  • De financiële situatie en kredietwaardigheid van de aanvrager
  • Het bedrijfsconcept van de aanvrager.

De Qeld-score maakt van elke Qeld-lening maatwerk. Je bedrijf wordt aan de hand van verschillende bronnen doorgelicht, zoals bij het Bureau Krediet Registratie. Zodoende is jouw Qeld-score gelinkt aan de huidige situatie van jouw bedrijf.

Een belangrijke reden waarom Qeld vaste maandelijkse kosten en een standaard maandelijkse aflossing hanteert, is omdat op deze manier een helder beeld van de lening wordt gegeven. Je wordt niet verrast door verborgen kosten of variabele rentes.

Zakelijke lening aanvragen bij Qeld

Ondanks dat het berekenen van maandelijkse kosten en de Qeld-score voor iedere aanvrager ander uitpakt, is Qeld razendsnel met het opstellen van een eerste aanbod na aanvraag. Het aanvragen gebeurt dan ook in slechts een paar stappen:

Een bedrijfslening bij Qeld aanvragen gaat via dit eenvoudige formulier.

1. Online aanvraag indienen

Via het online formulier van de site van Qeld vul je het bedrag in dat je wlt lenen. Ook geef je zelf een looptijd aan. Daarnaast wordt gevraagd naar een KvK-nummer en contactgegevens in. Dit is in principe al genoeg voor Qeld om tot een beoordeling van de kredietwaardigheid te komen.

Er is verder nauwelijks documentatie nodig. De enige eisen die op dit punt door Qeld worden gesteld zijn een geldig KVK-nummer en een adres in Nederland.

2. Reactie binnen een dag

Nog binnen een uur zal een Qeld-score worden berekend en een eerste voorstel via mail worden toegestuurd. Mogelijk zal Qeld om eventuele aanvullende informatie vragen. Voor het berekenen van de Qeld-score is dan bijvoorbeeld meer kennis over jouw bedrijfssector of over de aard van de investering nodig.

3. Ondertekenen met iDin

Als je instemt met het voorstel van Qeld, geef je dit aan me een digitale ondertekening door middel van iDin. Het geld wordt vervolgens binnen 24 uur op de zakelijke bankrekening geplaatst.

4. Op ieder moment aflossen

De lening kun je boetevrij aflossen. Er wordt op geen enkele manier iets in de vorm van boetes of toeslagen in rekening gebracht. Dit maakt zodoende een zakelijke lening bij Qeld al snel tot een flexibele lening.

De voor- en nadelen van Qeld

De financiële diensten van Qeld zijn duidelijk gericht op kleinere ondernemers. Voor deze doelgroep zijn de snelle service, flexibele mogelijkheden voor aflossing en de lage eisen een aantrekkelijke optie voor zakelijke leningen. Zitten er dan geen addertjes onder het gras? We zetten de voor- en nadelen op een rij.

Voordelen

  • De zakelijke leningen van Qeld zijn toegankelijk voor starters en kleine ondernemingen. Er worden weinig eisen gesteld en iedere aanvraag wordt met de Qeld-score afzonderlijk beoordeeld op haalbaarheid en kredietwaardigheid.
  • Er is geen boete voor vervroegd aflossen. Je kunt naar eigen inzicht meer of minder aflossen, naast de maandelijkse termijnen. Ook kun je zelf de looptijd bepalen.
  • De maandelijkse kosten staan altijd vast. Er zijn geen onverwachtse verborgen kosten waar je rekening mee moet houden. Het maandelijks bedrag omvat de rente en bijkomende kosten, gebaseerd op de Qeld-score.

Nadelen

  • De looptijd is maximaal 18 maanden. Dat is vrij kort, zeker als je de grootst mogelijke lening van € 200.000 aanvraagt.
  • Dat er geen documenten worden ingeleverd wil niet zeggen dat Qeld zomaar aan iedereen leningen verstrekt. Het bedrijf gaat zelfstandig op onderzoek en zal bijvoorbeeld op eigen initiatief het Bureau Krediet Registratie raadplegen om jouw kredietwaardigheid vast te stellen.

Onze mening over Qeld

Qeld is een uitstekende oplossing voor middelgrote ondernemingen, ZZP’ers en startende bedrijven om zakelijk krediet te verkrijgen. De vaste maandelijkse prijs voor de lening is transparant, er is veel flexibiliteit met betrekking tot aflossingen en er kan al vanaf € 1000 worden geleend.

Qeld doet zodoende precies wat volgens de missie op de eigen site de bedoeling was. Deze missie is zakelijk lenen zonder gedoe mogelijk maken voor een doelgroep, die bij andere aanbieders maar met moeite aan financiering zou kunnen komen.

Een lening aanvragen bij Qeld gaat bovendien razendsnel. In sommige gevallen is met een uur al een lening op de zakelijke bankrekening beschikbaar.

Voor grote ondernemingen is Qeld waarschijnlijk minder interessant. Naast dat veel grote ondernemingen bij voorbaat al uitgesloten worden van een aanvraag, is ook het maximum leenbedrag met € 200.000 aan de lage kant.

Veelgestelde vragen

Qeld heeft een uitstekende reputatie. Zo geeft Trustpilot op basis van ruim 850 recensies een score van 4,8. Via Google zijn rond de 50 recensies achtergelaten, wat goed is voor een score van 4,0. Qeld heeft veel ondernemers dus goed kunnen helpen.

Qeld staat echter niet geregistreerd bij de Autoriteit Financiële markten (AFM). Dit betekent dat een lening op eigen risico is. Nu is de AFM een instantie gericht op geldleningen voor particulieren en is een zakelijke kredietverstrekker als Qeld dus niet verplicht om zich bij de AFM te registreren. Het moederbedrijf Qred AB is daarentegen wel geregistreerd bij een Zweedse financiële toezichthouder.

Bij Qeld vraag je een zakelijke lening aan via een online aanmeldformulier. Je bepaalt met de aanvraag de omvang en de looptijd van de lening. Verder geef je je contactgegevens en het KvK-nummer van jouw bedrijf. Qeld gaat vervolgens zelf na wat jouw kredietwaardigheid en risicoprofiel is. Op basis hiervan wordt een zogeheten Qeld-score berekend, die leidend is bij het bepalen van de maandelijkse kosten van de lening.

De Qeld-score bepaalt hoeveel rente over de lening moet worden betaald. Deze rente zit besloten in het maandelijkse bedrag. Omdat de Qeld-score van bedrijf tot bedrijf wisselt, geeft de site van Qeld niet op voorhand een vaste standaard rente aan. Je moet echter rekening houden met rond de 1,4%.

Contactgegevens Qeld

Qeld
Keizersgracht 391
1016 EJ Amsterdam

Tel. 020 808 6084
[email protected]

0 reacties

Beoordeel Qeld

Licht je beoordeling bijvoorbeeld toe op basis van de criteria bestelproces, snelheid van levering, prijs-kwaliteitverhouding en de klantenservice