Terug naar overzicht

KredietVooruit

KredietVooruit is een kredietverstrekker, die zich focust op kortlopend krediet voor MKB-ondernemers. Het bedrijf is een onderdeel van de financiële dienstverlener Swishfund.

Vraag een zakelijke lening aan bij KredietVooruit door op onderstaande knop te klikken.

Zakelijke lening aanvragen

Over KredietVooruit

De missie van deze kredietverstrekker is om zakelijk krediet beter toegankelijk te maken voor ondernemers.

Volgens de site van KredietVooruit is het kortlopende krediet vooral geschikt voor situaties waarbij je tijdelijk behoefte hebt aan extra kapitaal . Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe vestiging openen, kapotte apparatuur vervangen of een nieuwe collectie aanschaffen.

KredietVooruit beoordeelt kredietaanvragen, waarbij vooral gelet wordt op huidige bedrijfsprestaties. Hoe pakt dat in de praktijk uit? Lees meer in deze review.

Specificaties

Zakelijk krediet grootteVan € 3.000,- tot € 250.000,-
Minimale jaaromzetMinimaal € 50.000
Looptijd3 tot 6 maanden
DebetrenteVan 0,50% per maand
Jaarlijks kostenpercentage (JKP)Van 6% per jaar
Goedkeuring aanvraag24 uur
Uitbetaling2 tot 4 werkdagen
Boetevrije aflossingAlleen op aanvraag
Jaarrekening nodig?Nee

Zakelijk krediet bij KredietVooruit

Bij KredietVooruit kun je een bedrag lenen van € 3.000 tot € 250.000. Dit is een kortlopend krediet, dat binnen 3 tot 6 maanden moet worden terugbetaald. De lening kun je boetevrij vervroegd aflossen. De rente gaat afhankelijk zijn van de huidige omzetcijfers van je onderneming, maar zullen minstens neerkomen op 0,5% per maand (6% rente op jaarbasis).

Bij de aanvraag wordt niet gelet op jouw status bij het BKR. De lening wordt gezien als een puur zakelijke aangelegenheid. Aangezien KredietVooruit een zakelijke kredietverstrekker is, is het bedrijf niet geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten. De AFM let immers als toezichthouder alleen op kredietverstrekkers voor particulieren.

Normaal worden de termijnen van lening bij KredietVooruit automatisch overgeschreven. In principe gebeurt dit door middel van binnenkomende betalingen van jouw klanten via een pin-apparaat. Daarmee is de terugbetaling direct gerelateerd tot de omzet die je maakt. Er kunnen ook termijnen worden afgelost door middel van automatische dagelijkse incasso’s.

Zakelijk krediet aanvragen bij KredietVooruit

Een lening aanvragen bij KredietVooruit bestaat uit een paar stappen:

1. Online aanvraag indienen

Een krediet aanvragen bij KredietVooruit gaat via het volgende formulier.

De site van KredietVooruit heeft een toegankelijk invulformulier, waarmee krediet aanvragen een simpel proces wordt. Je begint door het gewenste bedrag, je naam en je emailadres in te voeren. Daarna wordt naar een KvK-nummer en een telefoonnummer gevraagd. Je geeft ook aan of jouw onderneming al langer dan 12 maanden bestaat.

2. Beoordeling door KredietVooruit

Langer dan 12 maanden ingeschreven staan bij de KvK is een belangrijk criterium voor KredietVooruit. Jongere bedrijven zijn op voorhand uitgesloten van een kredietaanvraag. Ook beoordeelt KredietVooruit jouw aanvraag op andere factoren. Je moet een minimum omzet van € 50.000 aan kunnen tonen. Dit doe je door een recent overzicht van jouw zakelijke banktransacties voor te leggen.

KredietVooruit controleert je gegevens en besluit dan of je voor een kortlopend krediet in aanmerking komt.

3. Offerte ontvangen en ondertekenen

Als je bedrijf op orde is, langer dan een jaar actief is en gezonde resultaten kan laten zien, wordt jouw kredietaanvraag waarschijnlijk goedgekeurd. In dat geval stuurt KredietVooruit een offerte toe. Na ondertekening staat binnen 24 uur het geld op de zakelijke bankrekening.

4. Terugbetaling

Direct nadat het geld beschikbaar is, wordt er al begonnen met aflossen. Terugbetalen gaat automatisch. Per pinbetaling wordt een percentage van de omzet overgedragen aan KredietVooruit. Ook is het mogelijk om af te lossen door middel van dagelijkse incasso’s. Vervroegd aflossen is verder geheel toegestaan.

De voor- en nadelen van KredietVooruit

KredietVooruit biedt een snelle en toegankelijke financiële dienstverlening. Het kortlopende krediet is ideaal voor bedrijven die tijdelijk om extra financiering verlegen zitten. Maar kan iedereen zomaar een beroep doen op KredietVooruit? We zetten de voor- en nadelen op een rij.

Voordelen

  • De lening kan snel worden aangevraagd. Bij goedkeuring staat het geld binnen 24 uur op de bedrijfsrekening.
  • Aflossing is zoveel mogelijk geautomatiseerd. Elke klant die in jouw zaak een pinbetaling doet, draagt direct bij aan de aflossing.
  • Het kortlopend krediet kun je flexibel aflossen. Er kan boetevrij vervroegd worden terugbetaald.

Nadelen

  • Starters kunnen geen aanspraak maken op een lening bij KredietVooruit. Een harde eis is dat een bedrijf minstens een jaar lang actief is. Bovendien moet je een omzet van minimaal € 50.000 kunnen laten zien, voordat de aanvraag wordt goedgekeurd.
  • De looptijd is met zes maanden erg kort. Dit zal voor een relatief lage lening van € 3000 niet zo´n probleem zijn, maar ook maximale leningen van € 250.000 krijgen te maken met deze korte looptijd.

Onze mening over KredietVooruit

KredietVooruit is een ideale oplossing voor middelgrote, gevestigde ondernemingen die een soort zakelijk flitskrediet nodig hebben. Een situatie die om tijdelijk extra kapitaal vraagt, kan met het kortlopende krediet van KredietVooruit worden opgelost. Zonder veel bureaucratische rompslomp kan zo een lening verkregen worden.

Maar die lening is niet voor iedereen. De eisen zijn erg streng. Een startende ZZP´er die gebaat zou zijn bij een kortlopende lening van slechts € 3.000 kan bij KredietVooruit niet terecht.

Online blijkt dat de reacties van klanten van KredietVooruit overwegend positief zijn. Wel is voor veel leners de korte looptijd een punt van kritiek.

Veelgestelde vragen

Bij KredietVooruit kun je een bedrag lenen van € 3.000 tot € 250.000.

Je kunt bij Kredietvooruit een bedrijfslening aanvragen met relatief weinig documentatie. Er wordt alleen gevraagd naar een KvK-nummer en een recent overzicht van banktransacties. Gegeven dat je bedrijf langer dan een jaar actief is en een minimale omzet van € 50.000 behaalt, kan zo snel een lening worden verkregen.

Contactgegevens KredietVooruit

KredietVooruit
Anthony Fokkerweg 1
1059CM Amsterdam

Tel. 085 303 7400
[email protected]

0 reacties

Beoordeel KredietVooruit

Licht je beoordeling bijvoorbeeld toe op basis van de criteria bestelproces, snelheid van levering, prijs-kwaliteitverhouding en de klantenservice