Terug naar overzicht

Knab is in 2012 opgericht als een bank voor zowel particulieren als ZZP’ers. Met name voor die laatste groep wil deze instelling zich met zijn financiële producten profileren als de beste oplossing voor zakelijk bankieren en sparen.

Start met een zakelijke lening te vergelijken door op onderstaande knop te klikken.

Zakelijke lening aanvragen

Over Knab

Maar hoe goed is Knab als het gaat om zakelijke leningen? Lees hieronder meer in onze recensie.

Specificaties

Zakelijke lening grootteVan € 10.000,- tot € 100.000,-
Minimale jaaromzetMinimaal € 50.000,-
Looptijd6 maanden tot 5 jaar
DebetrenteVan 8,37%
Extra kostenEenmalig € 300,- afsluitkosten
Goedkeuring aanvraag2 werkdagen
Jaarrekening nodig?Nee
Boetevrije aflossingJa
Extra voorwaardenMinimaal 12 maanden Knab zakelijk bankpakket

Zakelijke lening bij Knab

Je kunt via de eigen app bij Knab zakelijk lenen. Er kan een lening worden afgesloten van € 10.000 tot € 100.000. De looptijd voor een zakelijke lening is bij Knab minimaal zes maanden en maximaal vijf jaar. De financiering kan alleen op een zakelijke rekening van Knab worden gestort. De zakelijke rekeningen van Knab zijn uitsluitend bestemd voor eenmanszaken. Kleine ondernemers met andere rechtsvormen kunnen daarom niet bij Knab terecht.

Voor het aanvragen hoeft er alleen een recente aangifte inkomstenbelasting worden meegestuurd. Hoewel dit verder alles is, is de IB-aangifte wel van cruciaal belang voor het goedkeuren van de aanvraag. Knab hanteert namelijk een aantal eisen. Je moet een jaaromzet hebben behaald van minstens € 50.000. Ook moet je in het afgelopen boekjaar winst hebben gegenereerd.

De rente staat vast op 8,37% per jaar. De eerste aflossing plus rente wordt na 4 weken overgeschreven. Verder moet er eenmalig voor € 300 aan afsluitkosten worden betaald.

Zakelijke lening aanvragen bij Knab

Een lening aanvragen bij Knab gaat volgens een aantal stappen. Deze zijn als volgt:

1. Online aanvragen via de Knab App

Een zakelijke lening bij Knab kan alleen worden aangevraagd door middel van de Knab App. Deze moet worden geïnstalleerd op een Android smartphone of iPhone. Je vult het aanvraagformulier in en stuurt deze op.

Zakelijk lenen bij Knab bank gaat via hun eigen app.

2. Telefonisch contact met een adviseur

Iemand van Knab neemt zo snel mogelijk telefonisch contact met je op. Samen met deze adviseur worden de mogelijkheden en het aanvraagproces verder besproken.

3. Toegang tot het Lenen Portaal van Knab

Na dit gesprek krijg je een mail met daarin inloggegevens voor de site zakelijklenen.knab.nl. Op de site vind je een QR-code, die je met behulp van de Knab App moet scannen. Dit geeft je toegang tot het Lenen Portaal van Knab. Deze beveiligde site is vanaf nu het centrale punt waarmee jij jouw lening aanvraagt.

4. Uploaden van IB-aangifte

Via het Lenen Portaal stuur je je meest recente aangifte inkomstenbelasting. Je aangifte wordt gebruikt om je kredietwaardigheid te beoordelen. Binnen twee werkdagen komt Knab met een oordeel.

5. Aanbod via Lenen Portaal

Knab doet een aanbod via Lenen Portaal. Als je akkoord gaat met de voorgestelde rente kun je online het voorstel ondertekenen.

6. Overschrijving en aflossing

Na ondertekening zorgt Knab ervoor dat het geld op de zakelijke bankrekening staat. Na vier weken begin je met het betalen van aflossingen en rente, die verder wekelijks worden overgeschreven. Het is mogelijk om onbeperkt vervroegd af te lossen. Ook mag het gehele uitstaande bedrag in één keer worden afgelost.

De voor- en nadelen van Knab

Knab presenteert zichzelf sterk als een totaaloplossing voor iedereen met een eenmanszaak. Knab is hier zo in gespecialiseerd, dat ondernemers met een BV of VOF geen gebruik mogen maken van een zakelijke bankrekening bij Knab. Maar is Knab ook voor zakelijke financiering de beste kredietverstrekker voor ZZP’ers? We zetten voor- en nadelen op een rij.

Voordelen

  • Zakelijk lenen bij Knab gebeurt via de online omgeving van deze kredietverstrekker. De Knab App en het Lenen Portaal vormen een veilige en gebruiksvriendelijke manier om overzicht te houden op je financiële situatie.
  • Er is heel weinig nodig aan documentatie om een zakelijke lening bij Knab af te sluiten. Er wordt eigenlijk alleen maar naar een recente aangifte inkomstenbelasting gevraagd.
  • De zakelijke lening bij Knab kan heel flexibel worden afgelost. Boetevrij vervroegd aflossen is geheel toegestaan. Ook mag het gehele restbedrag in één keer worden terugbetaald.

Nadelen

  • De zakelijke lening van Knab is voor een beperkt publiek. Ten eerste mogen alleen ZZP’ers hier gebruik van maken. Ten tweede alleen ZZP’ers die al minstens een jaar een zakelijke bankrekening bij Knab hebben.
  • Daarnaast moet je ook minstens twee jaar bij het KvK staan ingeschreven. Je moet aan kunnen tonen dat je winstgevend bent en een minimum jaaromzet van € 50.000 behaalt.
  • Bij het afsluiten wordt voor € 300 aan extra kosten in rekening gebracht. Ook duurt het minstens twee dagen voordat het geld op de zakelijke bankrekening staat. Dat is snel, maar er zijn kredietverstrekkers die sneller zijn en die bovendien geen eisen stellen aan welke bankrekening je gebruikt.

Onze mening over Knab

Knab heeft een financieel product dat ideaal is voor een eenmanszaak. Sparen, beleggen, administratie voeren, een zakelijke creditcard en een onbeperkt aantal gratis transacties geven een ZZP’er uitgebreid pakket voor bankzaken.

De zakelijke lening van Knab is hier een onderdeel van. Voor een vaste klant van Knab is de zakelijke lening een aantrekkelijke manier van financieren, omdat dit geheel is geïntegreerd met de online omgeving van Knab. Ook zijn flexibele voorwaarden voor aflossen een voordeel.

De zakelijke lening is echter niet voor iedereen weggelegd. Ten eerste kun je alleen als ZZP’er van de zakelijke diensten van Knab gebruik maken. Ondernemingen met andere rechtsvormen moeten elders kijken. Daarnaast moet je minstens een jaar lang een bankrekening bij Knab hebben. Voor ondernemers die snel financiering nodig hebben en geen bankrekening bij Knab gebruiken, ligt het meer voor de hand om bij snellere kredietverstrekkers een lening af te sluiten.

Veelgestelde vragen

Knab is een betrouwbare bank, dat net als het moederbedrijf AEGON een vergunning heeft van de Nederlandse bank. Ook zijn er veel tevreden gebruikers. Aan de hand van ruim 1.000 Google-reviews heeft Knab een score behaald van 3,5.

Om een zakelijke lening bij Knab af te sluiten moet je minstens een jaar lang een zakelijke bankrekening bij Knab hebben. Via het online Lenen Portaal en de Bank App kun je een aanvraag indienen, waarbij je alleen een recente aangifte inkomstenbelasting hoeft voor te leggen. Op basis van de IB-aangifte doet Knab een voorstel. Je kunt alleen lenen als je een eenmanszaak hebt.

Contactgegevens Knab

Knab
Thomas R. Malthusstraat 1-3
1066 JR Amsterdam

Tel. 020 303 1600
www.knab.nl/contact

0 reacties

Beoordeel Knab

Licht je beoordeling bijvoorbeeld toe op basis van de criteria bestelproces, snelheid van levering, prijs-kwaliteitverhouding en de klantenservice