Terug naar overzicht

Floryn is een in ’s Hertogenbosch gevestigde kredietverstrekker, die zich heeft gespecialiseerd in snel en toegankelijk zakelijk krediet voor bestaande ondernemers.

Start met een zakelijke lening te vergelijken door op onderstaande knop te klikken.

Zakelijke lening aanvragen

Over Floryn

Sinds de oprichting in 2015 heeft Floryn inmiddels al voor ruim € 500 miljoen euro aan financiering verstrekt.

De mensen achter Floryn zijn van mening dat banken een belangrijk doel uit het oog zijn verloren. Dat doel is om ondernemers hun plannen en ambities waar te maken. Daarom is de missie van Floryn om ondernemers groeikansen te geven door middel van zakelijke kredieten of zakelijke leningen.

Maar wat maakt Floryn een aantrekkelijke kredietverstrekker? En is Floryn voor ieder bedrijf even goed geschikt? Lees verder in deze review.

Specificaties

Zakelijk krediet groottevan € 10.000,- tot € 3.000.000,-
LooptijdFlexibel
DebetrenteAlleen op aanvraag
Jaarlijks kostenpercentage (JKP)Alleen op aanvraag
Goedkeuring aanvraag24 uur
Uitbetaling24 uur
Jaarrekening nodig?Nee (tot € 150.000,-)
Boetevrije aflossingAlleen op aanvraag

Zakelijke financiering bij Floryn

Floryn biedt drie verschillende vormen van zakelijke financiering, namelijk doorlopend zakelijk krediet, zakelijke leningen en factoring. Het meest gebruikte product van Floryn is het doorlopend krediet.

Doorlopend krediet

Via Floryn kan tot € 3 miljoen aan flexibel krediet worden vastgelegd. Volgens de kredietverstrekker is een doorlopend krediet met name handig als werkkapitaal, voor voorraadfinanciering of om te investeren in marketing. Als lenende partij mag je zelf de looptijd van het krediet bepalen, al geldt er wel een maximum van vijf jaar.

Zakelijke lening

Een financiering van een geldbedrag tot € 3 miljoen is ook mogelijk als zakelijke lening. De zakelijke lening is met name interessant voor grootschalige, eenmalige investeringen. De lening wordt afbetaald in maandelijkse vaste termijnen.

Factoring

Floryn kan door middel van speciale debiteurenfinanciering jouw facturen voorschieten. Met factoring stuur je een factuur voor geleverde diensten naar zowel je klant als naar het online platform van Floryn. Floryn betaalt de factuur en incasseert vervolgens het geld van de klant. Afhankelijk van hoe snel de klant betaalt, wordt een rente bij jou in rekening gebracht van 1% tot 3%. Je beslist zelf welke facturen moeten worden voorgeschoten.

Zakelijke lening aanvragen bij Floryn

Een kredietaanvraag via Floryn gaat razendsnel. Een zakelijk krediet of lening is zodoende binnen 24 uur geregeld. Volgens de site van Floryn zijn er slechts drie stappen nodig:

1. Online kredietaanvraag

Online vul je de gegevens van je onderneming in. Ook stuur je bankafschriften van de afgelopen 6 maanden toe, wat voor Floryn voldoende is om een risicoprofiel op te kunnen stellen. Met het invullen van je gegevens maak je een persoonlijke account bij Floryn aan, waar je zakelijke bankrekening aan wordt gekoppeld.

2. Financiering berekenen

Aan de hand van de slimme technologie van Floryn wordt berekend wat de mogelijkheden voor financiering zijn. Er wordt vrijwel direct een voorstel toegestuurd, waarna binnen 24 uur een persoonlijke accountmanager contact opneemt. De accountmanager zal dan de mogelijkheden met je bespreken.

3. Geld overmaken

Als je akkoord gaat met het aanbod, wordt de financiering dezelfde dag nog overgemaakt naar jouw zakelijke rekening. Je betaalt vervolgens in wekelijkse termijnen delen van het opgenomen krediet terug door middel van automatische incasso’s. Er is altijd een mogelijkheid voor boetevrij vervroegd aflossen.

Vraag een financiering aan bij Floryn door de stappen te doorlopen.

De voor- en nadelen van Floryn

Floryn heeft zich duidelijk als doel gesteld om financiering door middel van zakelijke leningen of doorlopend krediet snel en makkelijk te maken. Het team van Floryn zet zich af tegen de doorsnee bank van vandaag de dag en profileert zichzelf met een ondernemersgeest. Maar kan elke ondernemer bij Floryn terecht? We kijken naar de voor- en nadelen van financiering via Floryn.

Voordelen

  • Doorlopend krediet van 10.000 tot 3.000.000 euro.
  • Financiering binnen 24 uur geregeld. Floryn werkt snel en blijft dankzij accountmanagers toch persoonlijk. Bovendien zijn recente zakelijke bankafschriften voldoende voor een kredietbeoordeling. Er zijn zodoende bij kleinere zakelijke kredieten en leningen geen stapels documenten nodig.
  • Je kunt altijd boetevrij aflossen. Zeker bij het doorlopend krediet geeft dit je veel flexibiliteit en vrijheid.
  • Duidelijk overzicht over de lening of het krediet via een online financieel dashboard. Dit dashboard is gekoppeld aan de account die je bij Floryn aanmaakt, als je de lening aanvraagt.

Nadelen

  • Minimaal € 100.000 omzet. Als je eerlijk aangeeft dat jouw onderneming niet aan € 100.000 omzet per jaar komt, geeft de site direct al aan dat Floryn je niet kan helpen. Wel geeft de site aan dat mogelijk in de toekomst hier verandering in komt. Vooralsnog maakt dit Floryn niet geschikt voor startende en kleine ondernemers.
  • De snelle financiering en het toegankelijke aanvraagproces geldt voor leningen tot € 100.000. Bij hogere bedragen wordt onder andere gevraagd naar recente jaarcijfers en een actuele lijst met debiteuren en crediteuren.

Ons oordeel over Floryn

Voor bestaande ondernemingen op zoek naar een snelle financiële oplossing is Floryn ideaal. Deze kredietverstrekker staat met name bekend om het doorlopend zakelijk krediet. Een rekening courant krediet is bij uitstek geschikt voor financiële situaties die om flexibiliteit vragen, zoals achterstallige debiteuren of onverwachtse pieken in vraag waarvoor meer voorraad nodig is.

Maar Floryn is er niet voor iedereen. De voorwaarden van Floryn omtrent de jaaromzet zijn hoog, waardoor met name starters of eenmanszaken moeilijk bij deze instantie terecht kunnen voor financieringen.

Floryn wordt bovengemiddeld positief ervaren. Op Google krijgt het bedrijf aan de hand van ruim 350 recensies een score van 4,7. De gemiddelde aanvrager is met name te spreken over de prettige, klantgerichte communicatie, hoewel toegegeven wordt dat de rente aan de hoge kant is.

Veelgestelde vragen

Met ruim 350 recensies op Google en een score van 4,7 is volgens veel aanvragers Floryn een betrouwbare kredietverstrekker. De score op Trustpilot is met een gemiddelde score van 3,4 wat lager. Omdat dit echter om slechts drie recensies gaat, is de score van Trustpilot niet echt representatief te noemen.

Floryn is opgezet door Marijn van Aerle (CTO), Gion van den Bogaert (CFRO) en CEO Sven Van der Biezen, die eerder een van de oprichters van InvoiceFinance is geweest. Het team van Floryn bestaat inmiddels uit zo´n 50 medewerkers. Dankzij investeerders als Peak Capital en Kalo Bagijn is Floryn een van de snelst groeiende fintech-bedrijven van Nederland

Contactgegevens Floryn

Floryn
Walpoort 10
5211 DK ’s Hertogenbosch

Tel. 073 8511545
[email protected]

0 reacties

Beoordeel Floryn

Licht je beoordeling bijvoorbeeld toe op basis van de criteria bestelproces, snelheid van levering, prijs-kwaliteitverhouding en de klantenservice