Terug naar overzicht

CapitalBox is een online kredietverstrekker voor zakelijke financiering. Het bedrijf biedt zowel zakelijke leningen als zakelijk krediet aan.

Vraag een zakelijke lening aan bij CapitalBox door op onderstaande knop te klikken.

Zakelijke lening aanvragen

Over CapitalBox

Het kantoor van CapitalBox staat in Amsterdam. Daarnaast heeft het bedrijf ook vestigingen in Zweden, Finland, Denemarken en Litouwen.

Volgens de eigen site kun je bij CapitalBox eenvoudig flexibele zakelijke leningen aanvragen, zonder dat daarbij zekerheden nodig zijn. Levert CapitalBox zakelijke leningen die inderdaad zo snel en zo makkelijk af te sluiten zijn? Lees hier onze recensie.

Specificaties

Zakelijk krediet grootteVan € 2.000,- tot € 350.000,-
Minimale jaaromzet€ 50.000,-
Looptijd6 tot 36 maanden
DebetrenteVanaf 0,5% per maand (over opgenomen bedrag)
Jaarlijks kostenpercentage (JKP)2,95% (over totaalbedrag)
Goedkeuring aanvraag1 werkdag
Jaarrekening nodig?Nee
Boetevrije aflossingJa

Zakelijke financiering bij CapitalBox

CapitalBox biedt zakelijke leningen en zakelijk krediet aan. De diensten van deze zakelijke geldverstrekker zijn gericht op ZZP´ers, kleine bedrijven en middelgrote ondernemingen. De site geeft als voorbeelden voor financiële behoeften het renoveren van bedrijfspanden, het aantrekken van extra personeel en de aankoop van voorraad. Kenmerkend voor CapitalBox is de snelheid en het gemak waarmee deze financiering kan worden geregeld.

Er kan een bedrag worden geleend van € 2.000 tot € 350.000. De maximale looptijd is 36 maanden. De rente is afhankelijk van de looptijd, het leenbedrag en het risicoprofiel, maar begint bij 0,5%.

Het zakelijk krediet is mogelijk van € 2.000 tot € 100.000. Je betaalt alleen rente over het deel van het krediet dat in de afgelopen termijn is gebruikt. Per maand wordt 3% tot 5% van het krediet terugbetaald, hoewel terugbetaalde bedragen ook opnieuw mogen worden opgenomen.

Er is voor de lening of het krediet verder geen onderpand nodig. Wel moet jouw bedrijf in Nederland zijn gevestigd en minstens een jaar geregistreerd staan bij de KvK. Ook wordt als eis gesteld dat er minstens voor € 50.000 aan jaaromzet wordt behaald. Daarnaast moet ook de zakelijke bankrekening bij een in Nederland gevestigde bank gehuisvest zijn.

Zakelijke lening aanvragen bij CapitalBox

De stappen om een zakelijke lening van CapitalBox aan te vragen zijn globaal als volgt:

1. Online aanvraagformulier invullen

Via het online aanvraagformulier geef je aan hoeveel je wilt lenen, samen met je zakelijk e-mailadres, je telefoonnummer en het KVK-nummer van je onderneming.

2. Beoordeling door CapitalBox

Vervolgens vraagt CapitalBox om meer informatie. Dat zal in ieder geval gaan om bankafschriften van je zakelijke rekening. Op basis hiervan bepaalt Capitalbox of zakelijke lening mogelijk is en zo ja, tegen welke rente. Dit gebeurt verder zonder enig papierwerk of de presentatie van een ondernemersplan, hoewel CapitalBox wel eventueel om extra informatie kan vragen. Dit kunnen bijvoorbeeld BTW-aangiften zijn.

3. Aanbod van Capitalbox

Als CapitalBox akkoord gaat met jouw aanvraag, wordt een vrijblijvend voorstel toegestuurd. Dit wordt online ondertekend.

4. Bijschrijven van lening

Na ondertekening wordt het bedrag op een Nederlandse zakelijke bankrekening gestort. Dit gebeurt binnen 24 uur na het ondertekenen van het akkoord. Vanaf nu kan de lening worden afgelost. Vervroegd aflossen is een mogelijkheid, terwijl de eerste officiële aflossing na 30 dagen plaatsvindt.

Vul de gegevens in om een lening aan te vragen bij Capitalbox.

De voor- en nadelen van CapitalBox

De snelheid en het gemak van CapitalBox maken van deze kredietverstrekker een uitkomst voor ondernemers op zoek naar een adhoc oplossing voor uitdagingen of om ambitieuze plannen om te zetten in daden. Maar is CapitalBox voor iedereen geschikt? We zetten de voors en tegens op een rij.

Voordelen

  • Een zakelijke lening bij CapitalBox is snel geregeld. Dankzij een online formulier en een snelle service kan met 24 uur de lening op jouw rekening staan.
  • Er is weinig nodig aan papierwerk dat moet worden toegestuurd. Alleen een KvK-nummer en een overzicht van recente banktransacties is voor CapitalBox genoeg om te zien of je de lening kan dragen.
  • Een zakelijke lening bij deze kredietverstrekker is vooral een flexibele lening. Er worden geen boetes gegeven voor vervroegd aflossen. Ook wordt er niet gevraagd naar zakelijke zekerheden en kunnen afspraken worden gemaakt zoals een aflossingspauze of het wijzigen van betaaltermijnen.

Nadelen

  • De looptijd van de lening is relatief kort. Nu is dat met een lening van € 2000 waarschijnlijk niet zo’n punt, maar ook leningen van maximaal € 350.000 moeten binnen 36 maanden worden afbetaald.
  • Er worden eisen gesteld aan jou als lener, voordat een aanvraag wordt geaccepteerd. Zo moet er aantoonbaar een jaaromzet worden behaald van minstens € 50.000. Dit maakt CapitalBox ongeschikt voor startende ondernemers en kleine ZZP’ers.

Onze mening over CapitalBox

De financiële dienstverleningen van CapitalBox zijn bij uitstek geschikt voor middelgrote bedrijven die aan de eisen van deze geldverstrekker voldoen. De eis van een minimum jaaromzet van € 50.000 is echter voor veel starters mogelijk niet haalbaar, hoewel CapitalBox de indruk wekt ook voor kleine bedrijven en ZZP´ers paraat te staan.

Als jouw onderneming echter aan de eisen tegemoet kan komen, is een lening of krediet bij CapitalBox een perfecte springplank voor verdere groei of andere ambities. Dit is niet alleen wegens de snelheid waarmee de lening kan worden aangevraagd, maar ook de flexibele voorwaarden voor aflossing.

De Trustpilot-reviews zijn overwegend positief, met een score van 4,2. Ook op Google wordt met een score van 4,4 een goede indruk achtergelaten, hoewel het hier gaat om slechts 14 recensies.

Veelgestelde vragen

Bij CapitalBox kun je een zakelijke lening afsluiten voor een bedrag van € 2.000 tot € 350.000. Ook kun je een zakelijk krediet aanvragen voor een bedrag van € 1.000 tot € 100.000.

Contactgegevens CapitalBox

CapitalBox Nederland
Nieuwezijds Voorburgwal 296-298
1012 RT Amsterdam

Tel. 020 797 58 25
[email protected]

0 reacties

Beoordeel CapitalBox

Licht je beoordeling bijvoorbeeld toe op basis van de criteria bestelproces, snelheid van levering, prijs-kwaliteitverhouding en de klantenservice