Terug naar overzicht

De online kredietverstrekker Bridgefund wil zakelijk lenen snel en makkelijk maken. Op de eigen site noemt Bridgefund dit zakelijk lenen zonder gedoe. Bridgefund verstrekt financiering in de vorm van een kortlopende zakelijke lening of een doorlopend zakelijk krediet.

Vraag een zakelijke lening aan bij Bridgefund door op onderstaande knop te klikken.

Zakelijke lening aanvragen

Over Bridgefund

Een zakelijke lening aanvragen is zo gebeurd door online je gegevens in te vullen en het voorstel van Bridgefund af te wachten. Kortom, financiële dienstverlening zonder poespas.

Maar maakt Bridgefund zijn belofte waar? Voor wie is zakelijke financiering door middel van deze kredietverstrekker het meest geschikt? Lees verder in onze review.

Specificaties

Zakelijk krediet grootteVan € 5.000,- tot € 250.000,-
Looptijd3 tot 24 maanden
Debetrente1% per maand met premie opslag van 0,3 – 2,2%
Jaarlijks kostenpercentage (JKP)Vanaf 15,6% per jaar
Goedkeuring aanvraag24 uur
Uitbetaling24 uur
Jaarrekening nodig?Nee
Boetevrije aflossingJa

Zakelijke lening bij Bridgefund

Bridgefund maakt zakelijke leningen mogelijk van minimaal € 5000 en maximaal € 250.000. De rente bestaat uit een vaste rente van 1% en een premieopslag van 0,3% tot 2,2%. Op zijn minst zal de rente dus neerkomen op 1,3%. De premieopslag wordt bepaald op basis van de hoogte van de lening, de looptijd en een aantal prestatie-indicatoren.

De rente geldt als een alles-in-1-tarief. Er is dus geen sprake van afzonderlijke zaken zoals afsluit- of provisiekosten.

Het bedrag wordt bij een zakelijke lening in een keer op de zakelijke bankrekening gestort. De leningen hebben een maximale looptijd van 24 maanden, waarbij vervroegd aflossen een mogelijkheid is. Hoe meer er vervroegd wordt afgelost, hoe meer korting Bridgefund op de rente zal geven.

Doorlopend zakelijk krediet bij Bridgefund

In plaats van een kortlopende zakelijke lening kan er bij Bridgefund ook worden gekozen voor een flexibel zakelijk krediet. Met het zakelijk krediet kun je naar eigen inzicht geld opnemen, aflossen en eventueel afgeloste bedragen opnieuw opnemen. Er wordt alleen rente betaald over het opgenomen bedrag.

Verder gelden voor het doorlopend zakelijk krediet dezelfde eisen als bij de zakelijke lening van Bridgefund.

Zakelijke lening aanvragen bij Bridgefund

Een lening aanvragen bij Bridgefund is een makkelijk en snel proces, dat online plaats vindt. Na drie stappen heb je een lening bij Bridgefund, waarbij met een werkdag het bedrag op de zakelijke bankrekening is gestort. Deze stappen zijn als volgt:

1. Online aanvraag indienen

Je begint je aanvraag door op het online formulier gegevens in te vullen. In de eerste plaats geef je aan wat de hoogte van het bedrag is dat je wilt lenen. Ook geef je aan of je de financiering in de vorm van een kortlopende lening of een doorlopend krediet wilt ontvangen. Verder geef je aan wat de jaaromzet van je onderneming is, wanneer je het geld nodig hebt en wat de zakelijke doeleinden van de lening zijn.

Vervolgens geef je je KVK-nummer door en upload je een document met recente zakelijke banktransacties.

2. Vrijblijvend aanbod

Als Bridgefund alle informatie heeft gekregen, wordt direct begonnen met een bedrijfscheck. De kredietverstrekker beoordeelt op basis van de omvang van de lening, de huidige cashflow en een aantal prestatie-indicatoren of een lening mogelijk is en zo ja, wat hier dan de rente van gaat zijn. Omdat dit proces voor een deel geautomatiseerd is, is dit in een mum van tijd gebeurd. De offerte van Bridgefund is verder vrijblijvend en gratis.

3. Laatste controle

Ten slotte wordt er door Bridgefund gevraagd om aanvullende gegevens. Alle informatie wordt het team van Bridgefund een laatste keer gecontroleerd, waarna online het contract kan worden ondertekend. Binnen 24 uur staat de lening op jouw zakelijke rekening.

Leen tot €250.000 bij Bridgefund.

Voorwaarden voor een lening bij Bridgefund

Net als andere kredietverstrekkers stelt Bridgefund een aantal eisen aan iedereen die voor een lening in aanmerking wil komen. Zo moet jouw onderneming minstens 12 maanden actief zijn en een jaarlijkse omzet kunnen genereren van minstens € 50.000. Dit wordt getoetst aan de hand van afschriften van je zakelijke bankrekening, die je bij aanvraag aan Bridgefund over moet dragen.

Geheel naar het motto “zakelijk lenen zonder gedoe” worden er verder echter nauwelijks voorwaarden gesteld. Het is niet nodig om een ondernemingsplan te presenteren of om officiële jaarcijfers voor te leggen. Je geeft simpelweg kort aan waar de lening voor bedoeld is en wat de huidige financiële staat van jouw onderneming is. Bij goedkeuring en ondertekening van de offerte staat binnen een werkdag het geleende bedrag op je zakelijke bankrekening.

De voor- en nadelen van Bridgefund

Zakelijk lenen zonder gedoe klinkt ideaal. Maar maakt Bridgefund zijn beloftes waar of zijn er toch bepaalde aspecten waar als je lenende partij op moet letten? We noemen de voor- en de nadelen van een zakelijke lening bij Bridgefund.

Voordelen

  • Zakelijk lenen zonder gedoe, oftewel de grootste belofte van Bridgefund, lijkt grotendeels te worden waargemaakt. Het aanmeldproces is erg snel en afgezien van transactiegegevens hoeft er weinig aan papierwerk worden overgedragen.
  • Je kunt boetevrij aflossen. Sterker nog, vervroegd aflossen wordt aantrekkelijker gemaakt door middel van kortingen op de rente.
  • De zakelijke leningen van Bridgefund zijn in eerste instantie voor veel ondernemers en verschillende rechtsvormen toegankelijk. Zowel eenmanszaken en kleine BV’s als grote ondernemingen kunnen bij Bridgefund terecht.

Nadelen

  • De maximale looptijd van een lening is 24 maanden. Daarna nemen de rentekosten van de lening fors toe. Het is daarom aan te raden om alleen in samenspraak met een eigen financieel adviseur grotere leningen bij Bridgefund af te sluiten.
  • Met minstens 1,3% is de maandelijkse rente aan de hoge kant.
  • Hoewel de diensten van Bridgefund voor veel ondernemers toegankelijk lijken, worden er wel degelijk eisen gesteld. Je moet op zijn minst een jaarlijkse omzet van € 50.000 behalen. Dat is wellicht niet zo’n probleem voor een grote onderneming, maar voor veel ZZP’ers zal de minimale jaaromzet een lening bij Bridgefund lastig maken.

Wat wij van Bridgefund vinden

Een zakelijke lening zonder gedoe klinkt ideaal voor een ondernemer die ambities om wil zetten in nieuwe, veelbelovende projecten. Het zakelijk krediet van Bridgefund is bovendien een snelle en handige oplossing voor bedrijven die voor adhoc problemen tijdelijk extra kapitaal nodig hebben.

Maar er is wel wat “gedoe”. Niet iedereen die een lening aanvraagt zal deze ook krijgen. Hoewel eigenlijk alleen de cashflow en de jaaromzet van een bedrijf wordt getoetst, is dit nog steeds een toetsing. De reacties van rancuneuze afgewezen klanten op Google spreken wat dat betreft boekdelen.

Echter, lenen bij Bridgefund is voor ondernemingen die aan de eisen van deze kredietverstrekker tegemoet kunnen komen een uitkomst. Bovendien heeft Bridgefund een sterke reputatie. Het aantal tevreden klanten op Google is bovendien een stuk groter dan de negatieve ervaringen en ook op Trustpilot komt Bridgefund sterk uit de bus.

Veelgestelde vragen

Bridgefund heeft op dit moment een uitstekende reputatie, met onder andere een score van 4,6 bij Trustpilot. Klanten zijn met name te spreken over de snelheid waarmee deze kredietverstrekker werkt en de goede klantenservice.

De rente van een zakelijke lening bij Bridgefund bestaat uit een vaste basis van 1% met daarbij een premieopslag van 0,3% tot 2,2%. De rente komt daarom minstens te staan op 1,3%. De premieopslag varieert voor verschillende leningen en is gebaseerd op de omvang en looptijd van de lening, de zakelijke doeleinden van de lening en het risicoprofiel van de lenende partij.

Contactgegevens Bridgefund

Bridgefund
Amsteldijk 216
1079 LK Amsterdam

085 4016600
[email protected]

0 reacties

Beoordeel Bridgefund

Licht je beoordeling bijvoorbeeld toe op basis van de criteria bestelproces, snelheid van levering, prijs-kwaliteitverhouding en de klantenservice