Terug naar overzicht

Bij de toepasselijk genaamde kredietverstrekker 5in5 (fiveinfive) kun je binnen 5 minuten een lening regelen van € 5.000, die in 5 termijnen moet worden terugbetaald.

Vraag een zakelijke lening aan bij 5in5 door op onderstaande knop te klikken.

Zakelijke lening aanvragen

Over 5in5

5in5 richt zich op BV’s en eenmanszaken die behoefte hebben aan overbruggingskrediet of andere kleine, kortlopende zakelijke kredieten.

Volgens de site kunnen ondernemers bij 5in5 terecht voor een kortlopende kleine zakelijke lening, zonder daarbij een controle bij de BKR plaatsvindt of jaarcijfers nodig zijn. Ook wordt er geen minimale omzet vereist, waarmee 5in5 voor iedereen toegankelijk is.

Hoe pakt 5in5 uit in de praktijk? Lees verder in deze recensie.

Specificaties

Zakelijke lening grootteVan €500,- tot €5.000,-
Minimale jaaromzetGeen eisen
Looptijd15 dagen tot 5 maanden
DebetrenteOp aanvraag
Extra kostenOp aanvraag
UitbetalingDezelfde dag op rekening
Jaarrekening nodig?Nee
Boetevrije aflossing?Ja

Zakelijke leningen bij 5in5

Er kan bij 5in5 een zakelijke lening worden afgesloten van € 500 tot € 5.000. Het geleende bedrag moet in maximaal 5 termijnen worden terugbetaald, verspreid over een looptijd van minstens 15 dagen tot maximaal 5 maanden. De rente is variabel. Er wordt uitgegaan van de actuele dagrente. De rentekosten worden zodoende per termijn berekend.

Bij het afsluiten van de lening wordt een afsluitprovisie ingehouden. Ook krijg je een lijst met data waarop de vijf termijnen moeten worden terugbetaald. Er mag altijd boetevrij vervroegd worden afgelost, maar de deadlines van de betalingsdata mogen niet worden overschreden.

Zakelijke lening aanvragen bij 5in5

Het aanvragen van zakelijke leningen is bij 5in5 een razendsnel proces, dat geheel online plaats vindt. De stappen van het aanvraagproces zijn als volgt:

1. Leenbedrag bepalen en bedrijfsnaam invullen

Bij het online aanvragen van het zakelijk krediet geef je aan hoeveel je wil lenen met behulp van een schuifknop. Direct daarna krijg je een zoekbalk te zien, die is gekoppeld aan de site van de Kamer van Koophandel. Hier vul je de naam van jouw onderneming in, zodat direct jouw registratie bij de KvK wordt opgezocht. Er wordt vervolgens om nog wat extra persoonlijke informatie gevraagd.

2. Bankrekeningen koppelen

Om jouw kredietwaardigheid te beoordelen heeft 5in5 inzage nodig in jouw bankgegevens. Dit gebeurt door een directe koppeling van jouw zakelijke bankrekening binnen de beschermde online omgeving van 5in5. Het systeem dat hiervoor wordt gebruikt heet PSD2. Naast de zakelijke bankrekening moet ook een persoonlijke bankrekening worden gekoppeld.

3. Beoordeling en voorstel

5in5 maakt een inschatting van jouw bedrijfsrisico om zo de aanvraag te beoordelen. Wat het bedrijfsrisico is moet met name uit jouw zakelijke banktransacties blijken. Als 5in5 akkoord gaat, komt de kredietverstrekker met een aanbod. Het voorstel bestaat uit een indicatie van de rente, de hoogte van de afsluitprovisie en een plan voor de betaaltermijnen. Dit proces is voor een groot deel geautomatiseerd en is daarom in een mum tijd gebeurd.

4. Accepteren en storting

Als je het voorstel accepteert, moet je dit bevestigen met een digitale ondertekening. Na ondertekening zorgt 5in5 ervoor dat met uiterlijk 24 uur het leenbedrag op jouw zakelijke bankrekening wordt gestort. Er wordt op dit bedrag wel een afsluitprovisie ingehouden.

5. Aflossen

Als het geld eenmaal is overgemaakt, kan er worden begonnen met aflossen. De vijf betaaltermijnen zijn met het opstellen van het voorstel op voorhand geagendeerd. Je weet dus bij voorbaat wanneer van jou wordt verwacht dat je een aflossing betaalt. Twee dagen voor elke betaaldatum krijg je een reminder. De aflossing kun je rechtstreeks betalen met iDeal.

Vraag een zakelijke lening tot €5000 aan bij 5in5

De voor- en nadelen van 5in5

De financiële dienstverlening van 5in5 lijkt ideaal voor iedere ondernemer die aan het eind van de maand liquide middelen tekort komt. Een snel, makkelijk en toegankelijk overbruggingskrediet klinkt als een mooie oplossing voor kleine bedrijven. Wat zijn de addertjes onder het gras? We kijken naar de voor- en nadelen:

Voordelen

  • Er worden lage eisen gesteld bij de aanvraag. Starters, eenmanszaken en andere kleine ondernemers kunnen daarom zonder problemen bij 5in5 terecht.
  • 5in5 werkt razendsnel. Binnen 5 minuten is de aanvraag geregeld. Met uiterlijk 24 uur is het leenbedrag op de zakelijke bankrekening gestort.
  • Er kan flexibel worden afgelost. Vervroegd aflossen is in het geheel toegestaan. Er moet alleen worden gelet op de uiterlijke betaaldata van de termijnen, die van te voren zijn afgesproken.

Nadelen

  • Er kan niet meer worden geleend van € 5.000. Volgens 5in5 heeft dit te maken met de methode waarop kredietwaardigheid wordt bepaald en tot op welke hoogte het leenbedrag volgens deze methode nog verantwoord is. Dat doet echter niet af aan het feit dat een ondernemer met een grotere behoefte aan overbruggingskrediet elders moet kijken.
  • Doordat gebruik wordt gemaakt van een variabele dagrente is niet precies duidelijk wat de totale rentekosten gaan zijn. Dit blijkt doorgaans pas twee dagen voordat aan een geplande betaaltermijn moet worden voldaan.
  • Bij het aanvragen van de lening moet een afsluitprovisie worden betaald, die op de zakelijke lening wordt ingehouden. Hoe hoog deze afsluitprovisie precies is, wordt op de site niet duidelijk toegelicht. Je merkt dit pas als je de lening hebt aangevraagd. Een aanvraag is vrijblijvend, maar het blijft evengoed omslachtig om niet direct beeld te krijgen van de kosten van de financiering.

Onze mening over 5in5

Op papier klinkt 5in5 als een ideale partner voor overbruggingskrediet of flitsleningen. Er worden lage eisen gesteld, er is geen minimale omzet vereist en er wordt niet gevraagd naar financiële gegevens zoals jaarcijfers. Wel heeft 5in5 inzage in jouw zakelijke banktransacties nodig. Dit is echter logisch, gezien een kredietverstrekker nu eenmaal iets van bedrijfsrisico’s moet kunnen bepalen.

Een nadeel van 5in5 is dat een aantal belangrijke voorwaarden op de eigen site niet voldoende worden toegelicht. Er wordt weliswaar genoemd dat er provisiekosten moeten worden betaald. Hoe hoog deze kosten zijn en waar deze op zijn gebaseerd wordt echter niet uitgelegd.

Een ander nadeel is dat uit wordt gegaan van een variabele dagrente. Op voorhand is niet te zeggen wat het dagrente-tarief precies gaat zijn. Als ondernemer kun je daarom te maken krijgen met meevallers of juist met rentekosten die hoger uitvallen dan dan verwacht.

De dagrente heeft echter ook een voordeel. Omdat vervroegd aflossen is toegestaan, zou je een groot deel kunnen aflossen op een dag dat de dagrente aantrekkelijker is dan op andere dagen.

Veelgestelde vragen

5in5 is nog relatief nieuw. Er zijn daarom nog maar weinig recensies van klanten achtergelaten op sits als Trustpilot, waardoor het lastig is om iets te kunnen zeggen over de betrouwbaarheid van 5in5. Het bedrijf is niet geregistreerd bij de AFM (Autoriteit Financiële Marken), wat voor zakelijke kredietverstrekkers echter ook niet verplicht is.

Bij 5in5 kun je maximaal een zakelijke lening afsluiten voor € 5.000.

Contactgegevens 5in5

5in5 B.V.
Spoorhaven 92
2651 AV Berkel en Rodenrijs

Tel. 010 66 81 994
[email protected]

0 reacties

Beoordeel 5in5

Licht je beoordeling bijvoorbeeld toe op basis van de criteria bestelproces, snelheid van levering, prijs-kwaliteitverhouding en de klantenservice